ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος στην κυριακάτικη Le Figaro με χορταστικό… αφιέρωμα

ο-βόλος-στην-κυριακάτικη-le-figaro-με-χορταστ-841789

Φιλοξενούμενοι του Δήμου δημοσιογράφος και φωτογράφος της εφημερίδας με διεθνή απήχηση- Εναλλακτικός τρόπος τουριστικής διαφήμισης της περιοχής λόγω COVID

Με ένα «χορταστικό» δεκασέλιδο αφιέρωμα που θα φιλοξενήσει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro θα προβληθεί στο εξωτερικό ο Δήμος Βόλου ως ταξιδιωτικός προορισμός και για τον χειμώνα. Η πανδημία του νέου κορονοϊού δείχνει να αλλάζει τον τρόπο τουριστικής προβολής της περιοχής η οποία ακριβώς λόγω των μέτρων που λαμβάνονται δεν συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

«Αναζητήσαμε εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής προβολής της περιοχής μας καθώς λόγω του κορονοϊού δεν συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τάσος Μπατζιάκας.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με τον κ. Μπατζιάκα η τουριστική προβολή του Δήμου Βόλου θα γίνει μέσα από αφιερώματα και ένθετες καταχωρήσεις σε έντυπα με μεγάλη απήχηση, όπως στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Συγκεκριμένα προγραμματίζεται δεκασέλιδο αφιέρωμα στο κεντρικό περιοδικό Figaro magazine που κυκλοφορεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζεται δημοσιογραφική αποστολή η οποία θα επισκεφθεί την περιοχή από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Η αποστολή θα αποτελείται από την ταξιδιωτική συντάκτρια Sarah Chevalley και τον φωτογράφο Laurent Fabre και θα παραμείνει στην περιοχή για μία εβδομάδα προκειμένου να συγκεντρώσει το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για τη σύνταξη του άρθρου –αφιερώματος. Το δεκασέλιδο αφιέρωμα θα εστιάσει στη μοναδική φύση και ιστορία του Βόλου, στον πολιτισμό αλλά και στην τοπική γαστρονομία. Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Media Figaro είναι ένας από τους σημαντικότερους ομίλους ΜΜΕ στη Γαλλία με δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο και στις έντυπες εκδόσεις. «Το Le Figaro είναι το δημοφιλέστερο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης με 1,5 εκατ. αναγνώστες ενώ το 1/3 του κοινού είναι υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου», αναφέρει ο κ. Μπατζιάκας.

Το κόστος της φιλοξενίας που εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή αφορά σε ποσό 800 ευρώ.

Εξάλλου, προβολή του Δήμου Βόλου μέσω ένθετου που θα κυκλοφορήσει με το ΒΗΜΑ της Κυριακής εντός του Νοεμβρίου θα επιχειρηθεί και σε εθνικό επίπεδο για την προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου