ΤΟΠΙΚΑ

Η Εικόνα της Παναγίας Ομπλού στην Ανάληψη

η-εικόνα-της-παναγίας-ομπλού-στην-ανάλ-841757

Την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ομπλού, που προέρχεται από την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού, της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 6.30 μ.μ., στα προπύλαια του Ναού.

Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Θείο Κήρυγμα και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ομπλού. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο του Ιερού, Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 5μ.μ. έως τις 10μ.μ. Στο μικρό Ναό που προϋπήρχε του 1315, οπότε και ιδρύθηκε η Μονή, υπήρχε μια εικόνα της Θεοτόκου, η οποία είχε πολύ γλυκό πρόσωπο. Οι αρβανίτες κάτοικοι της ορεινής περιοχής των Πατρών ονόμασαν την Θεοτόκο «Όμπιλε» Παναγία, που σημαίνει γλυκιά Παναγιά. Από παραφθορά αυτής της λέξης πήρε και την ονομασία της η Μονή και η Εικόνα της Παναγίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου