ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για προσλήψεις στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

πράσινο-φως-για-προσλήψεις-στον-οργαν-841753

Eγκριση για την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού έλαβε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις, καθώς οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σε σχέση με το 2008 κατά το ένα τρίτο και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.

«Eχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα», ενημέρωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, υποναύαρχος εν αποστρατεία.

Το αίτημα του Οργανισμού εγκρίθηκε πρόσφατα και η διοίκηση ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία. Οι προσλήψεις θα αφορούν σε μόνιμο τεχνικό προσωπικό δεκατριών ατόμων.

«Χρειαζόμαστε χειριστές μηχανημάτων ανύψωσης, όπως σε ηλεκτροκίνητους και μηχανοκίνητους γερανούς και ειδικότητες με ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές σπουδές», είπε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Η διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν οι θέσεις πρόκειται να ανακοινωθεί από τον Ο.Λ.Β. το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν μέσω ΑΣΕΠ με τα αντικειμενικά κριτήρια που θα οριστούν και δοθούν στον Οργανισμό.

Αυτή τη στιγμή ο Ο.Λ.Β. χρειάζεται τουλάχιστον δεκαπέντε με δεκαέξι άτομα προσωπικό, πλην, όμως και η έγκριση δεκατριών προσλήψεων θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2008 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση και μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία ενίσχυση του προσωπικού με νέους εργαζόμενους, αλλά υπήρξαν και πολλές αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου εργάζονται μόνο 40 εργαζόμενοι και ο Οργανισμός για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του απευθύνεται σε εργολάβους.

Το προσωπικό μειώθηκε στα χρόνια της κρίσης κατά το ένα τρίτο, καθώς οι εργαζόμενοι έφτασαν να είναι 40 από 65 άτομα, που ήταν σε αλλοτινές εποχές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, με κάθε ευκαιρία, επισημαίνει τις ανάγκες που υπάρχουν για νέες προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα. Πέντε ηλεκτροκίνητοι γερανοί έχουν ανατεθεί σε εργολάβους με ακόμη και διπλές βάρδιες, πρωί – απόγευμα.

Οι τρομερές ελλείψεις στο προσωπικό έχουν αντίκτυπο και στην τεχνογνωσία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Μανθογιάννης επισήμανε ότι: «με την πάροδο του χρόνου χάνεται η εμπειρία του τεχνικού προσωπικού στο Λιμάνι. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο που και οι ίδιοι οι εργολάβοι, που συνάπτουν συμβάσεις με τον ΟΛΒ, εκπαιδεύονται πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους».

Η έγκριση των 13 προσλήψεων είναι για το προσωπικό μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Ο κ. Μανθογιάννης επισημαίνει ότι το σύνολο του προσωπικού αναμένει να τρέξει η διαδικασία, ώστε να ανασάνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου