ΤΟΠΙΚΑ

Διένειμαν δύο τόνους πορτοκάλια

διένειμαν-δύο-τόνους-πορτοκάλια-841435

Πρωτοβουλία της Κουζίνας Αλληλεγγύης και της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας δήμου Βόλου

Μύο τόνοι πορτοκάλια και 1.250 κιλά λάχανα διανεμήθηκαν δωρεάν τη Δευτέρα το πρωί από τους εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας δήμου Βόλου. Η διανομή ξεκίνησε στις 11 τη Δευτέρα το πρωί, στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από τον περίβολο του Αγίου Νικολάου και σε διάστημα μιας περίπου ώρας, εξαντλήθηκαν τα αποθέματα, λόγω της αθρόας προσέλευσης του κόσμου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, υπογράμμισε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος συνεργασίας με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Βόλου, έχουν εξασφαλιστεί 100 περίπου κοτόπουλα, τα οποία προσφέρονται σε δεκάδες απόρους της περιοχής μας, μέσω των μερίδων φαγητού που διανέμονται όλο το χρόνο, από Τρίτη έως Παρασκευή, σε όσους στερούνται ακόμη και τα αναγκαία.

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε φαγητό και στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη» επεσήμανε η ίδια.

Μέχρι στιγμής διανέμονται 100 μερίδες φαγητού σε καθημερινή βάση και 53 μερίδες πρωινό σε ισάριθμους άπορους μαθητές, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο μεταξύ, διατυπώνονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα για διανομή δωρεάν πρωινού σε περισσότερους άπορους μαθητές σχολείων και μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για διανομή πρωινού σε 150 παιδιά την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται διευρύνονται διαρκώς, με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, ενώ όπως υπογραμμίζει η Αγγελική Ιωαννίτη «το μήνυμά μας είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Ολοι μαζί, σε συνεργασία, μικροί, μεγάλοι, ο καθένας από την πλευρά του, μπορούμε να προσφέρουμε για το κοινό καλό».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου