ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικοί έσωσαν τη ζωή 65χρονου στο Πήλιο

αστυνομικοί-έσωσαν-τη-ζωή-65χρονου-στο-π-841293

Αστυνομικός από το ΑΤ Μηλεών, που τον προσέγγισε, τον έπεισε τελικά να παραδώσει την καραμπίνα, πριν κάνει κακό στον εαυτό του

Φύλακας – άγγελος για τη ζωή 65χρονου, ο οποίος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απειλούσε να αυτοπυροβοληθεί μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας του, που με γοερά κλάματα τον εκλιπαρούσε να μην το κάνει, αποδείχτηκε αστυνομικός. Αφού πρώτα του έπιασε κουβέντα, προσπάθησε να τον ηρεμήσει, διότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τον έπεισε τελικά να αφήσει το κυνηγετικό όπλο που είχε στρέψει προς τον εαυτό του, για να μην κάνει κακό.

Το συμβάν σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, προχθές Κυριακή, στην ευρύτερη περιοχή της Κορώπης. Οι αστυνομικοί που εκείνη την ώρα ήταν βάρδια στο Τμήμα δέχτηκαν το απεγνωσμένο τηλέφωνο γυναίκας, η οποία τους ενημέρωνε πως ο σύζυγός της κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα σημάδευε το πρόσωπό του και απειλούσε να αυτοκτονήσει. «Τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε», ήταν η έκκλησή της και αμέσως πλήρωμα περιπολικού κατευθύνθηκε στο σημείο που τους υποδείχτηκε.

Οι αστυνομικοί «πάγωσαν» στη θέα του 65χρονου, ο οποίος πράγματι σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής φόρτισης απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς άρχισε να του μιλά προκειμένου να τον πείσει να μην το κάνει. Επί ένα τέταρτο περίπου προσπαθούσε να τον αποφορτίσει, ρωτώντας τον διάφορα για τη ζωή και για την οικογένειά του. Ο 65χρονος άρχισε να μαλακώνει. Η προσέγγισή του συνεχίστηκε από τον αστυνομικό με διακριτικότητα και προσοχή να συνεχίζει να του μιλά μέχρι που τελικά τον έπεισε να παραδώσει την καραμπίνα.

Παράλληλα έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την παροχή της αναγκαίας βοήθειας, αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης του 65χρονου, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου για νοσηλεία, μέχρι οι γιατροί να κρίνουν την περαιτέρω πορεία που θα έχει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου