ΤΟΠΙΚΑ

Φουντώνει ο πόλεμος στο Καρτάλειο

φουντώνει-ο-πόλεμος-στο-καρτάλειο-841139

Σε δύο μέτωπα: μεταξύ 1ου ΕΠΑΛ – δήμου Βόλου και 5ου Γυμνασίου – Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

«Φουντώνει» ο πόλεμος στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου καλούνται να συγκατοικήσουν το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Από τη μία υπάρχει το «μέτωπο» ΕΠΑΛ – δήμου Βόλου για την αίθουσα των καθηγητών του επαγγελματικού λυκείου και από την άλλη το μέτωπο του Γυμνασίου – Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με την πρώτη πλευρά να καταγγέλλει συρρίκνωση του σχολείου.

Χθες στην οικονομική επιτροπή λήφθηκε ομόφωνη απόφαση να προσφύγει ο δήμος κατά της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 που έκανε δεκτή την προσφυγή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου. Το σχολείο είχε προσφύγει κατά απόφασης του δήμου, να παραχωρήσει το γραφείο των καθηγητών του στο Καρτάλειο, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου να χρησιμεύει ως αίθουσα διδασκαλίας.

Το 1ο ΕΠΑΛ διεκδικεί από το νέο σχολικό έτος την επιστροφή των καθηγητών στο γραφείο τους στο Καρτάλειο, παράλληλα όμως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει και τις 20 αίθουσες που χρειάζεται για τα μαθήματα αλλά και τα εργαστήρια.

Υπάρχει όμως και το μέτωπο από το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, που αντιδρά στη χωροταξική κατανομή των μαθητών που αποφάσισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αρχικά οι γονείς των μαθητών είχαν επισκεφθεί το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Σ. Σαβελίδη, εκφράζοντας την ανησυχία τους για συρρίκνωση του σχολείου τους.

Από τη διεύθυνση του σχολείου, ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι με τις μετεγγραφές και εγγραφές μαθητών στο Μουσικό, η μαθητική δύναμη του 5ου Γυμνασίου Βόλου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Απάντηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία τάσσεται υπέρ της απόφασης του κ. Σαβελίδη, υποστηρίζοντας επίσης ότι είναι «αυτονόητο ότι το γυμνάσιο θα έχει στην πρώτη τάξη τρία τμήματα», προκάλεσε αυστηρή απάντηση του 5ου Γυμνασίου, που κοινοποιήθηκε τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στο δήμο Βόλου. Επαναλαμβάνει τη διαμαρτυρία του για τη χωροταξική κατανομή και αφήνει αιχμές κατά της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας. «Δεν ζητήσαμε να αναπαράγετε τις εξαγγελίες της διοίκησης, ούτε να αποφανθείτε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τον αριθμό των τμημάτων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αυστηρή απάντηση του Γυμνασίου, που θεωρεί αδιαπραγμάτευτο ότι έχει στη διάθεσή του 13 αίθουσες στο Καρτάλειο, ότι με την παρούσα χωροταξική κατανομή δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες του κέντρου, ενώ αφήνονται αιχμές κατά της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ότι «απειλεί με ΕΔΕ», σε περίπτωση μετεγγραφών.

«Στο έγγραφο του 5ου Γυμνασίου προς την ΕΛΜΕ, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις λόγων του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη από κάθε σχολείο ότι η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας βλέπει ισότιμα όλα τα σχολεία και έχει γνώμονα τη βέλτιστη παροχή εκπαίδευσης στους μαθητές μέσω της ορθολογικής διαχείρισης, δομών, υποδομών και εκπαιδευτικού δυναμικού», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης. Απαντώντας δε, στα περί «απειλών με ΕΔΕ», ανέφερε ότι σε συζήτηση που είχε με τη σχολική οικογένεια του 5ου Γυμνασίου και σε ερώτηση που του τέθηκε τι θα γίνει αν το σχολείο γράψει περισσότερους μαθητές απ’ όσους ορίζονται στην απόφαση, ο ίδιος υπενθύμισε ότι όταν παραβιάζονται αποφάσεις της διοίκησης γίνεται ΕΔΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου