ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση στη λαϊκή αγορά του Βόλου για τις άδειες [photos]

ενταση-στη-λαϊκή-αγορά-του-βόλου-για-τι-840797

Ενταση επικράτησε σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης που λειτουργεί στην οδό Ζάχου με Στρ. Μακρυγιάννη στον Βόλο όταν υπηρεσιακά στελέχη από τη Διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου, παρουσία δημοτικών αστυνομικών, προσήλθαν στο χώρο για τη διενέργεια ελέγχων.

Οι 44 πωλητές βιομηχανικών ειδών που λόγω έλλειψης φορολογικής ενημερότητας δεν κατόρθωσαν να ανανεώσουν τις άδειές τους, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον έλεγχο, ζητώντας μία νέα μικρή παράταση μέχρι να διευθετήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους με τον Δήμο, ώστε –όπως είπαν- να μην χάσουν το μεροκάματό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πωλητές βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους λόγω υπέρογκων χρεών προς τα δημοτικά ταμεία, από τα τέλη Σεπτεμβρίου παραλάμβαναν σταδιακά μπιλιετάκια από τον Δήμο Βόλου.

Με την παραλαβή των εγγράφων παύει και η ισχύς της άδειάς τους, άρα δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα με πάγκους στις θέσεις των λαϊκών αγορών. Από τον Δήμο δόθηκε παράταση σε όσους έχουν οφειλές, η οποία όμως έχει λήξει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών «Ο Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, ζήτησε σήμερα από τα υπηρεσιακά στελέχη του τμήματος Αδειών που πήγαν στο χώρο της λαϊκής για έλεγχο, να δοθεί μία νέα παράταση, ώστε σε συνεργασία να βρεθεί μία λύση για να πληρώσουν τις οφειλές τους οι πωλητές, πάντα σε ανθρωπιστικό επίπεδο, όπως είπε χαρακτηριστικά, και να μην χάσουν την δουλειά τους.

Τελικά, σήμερα οι έλεγχοι στη λαϊκή αγορά δεν πραγματοποιήθηκαν και οι δημοτικοί υπάλληλοι, όπως και οι δημοτικοί αστυνομικοί αποχώρησαν από τον χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου