ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιούν για ανεπανόρθωτες ζημιές

προειδοποιούν-για-ανεπανόρθωτες-ζημ-84056

Καμία απάντηση δεν έχει λάβει εδώ και ένα μήνα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και από την Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με το αίτημά του να επιτραπεί η παρέμβασή του για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί στα κρηπιδώματα και στις υποδομές των λιμανιών Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας από έντονη θαλασσοταραχή που είχε προκληθεί στην περιοχή τον προηγούμενο μήνα.

Όπως τονίζεται από την Δημοτική Αρχή, αν δεν γίνει άμεσα αποκατάσταση των ζημιών με την επόμενη θαλασσοταραχή που θα σημειωθεί θα προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στα λιμάνια. Σύμφωνα με την αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί στο σημείο είχε διαπιστωθεί ότι προκύπτει άμεσος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, αφού εκτιμάται ότι τα κρηπιδώματα δεν θα αντέξουν στη διέλευση βαρέων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ύδρευσης Νοτίου Πηλίου κ. Κώστα Λεγαντή έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που απέστειλαν το σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Κτηματική Υπηρεσία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί μια 3μελής επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη και τον Δήμαρχο του Δήμου Ν. Πηλίου. «Αν δεν γίνει άμεσα παρέμβαση από τον Δήμο, με την επόμενη θαλασσοταραχή θα προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές τόσο στο λιμάνι των Καλών Νερών, όσο και σε αυτό της Κάτω Γατζέας.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι στα κρηπιδώματα και στις υποδομές. Οι ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα, αφού προκύπτει άμεσος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, καθώς τα κρηπιδώματα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν θα αντέξουν για πολύ στη διέλευση βαρέων οχημάτων» τόνισε ο κ. Λεγαντής.

Τέλος όπως πρόσθεσε ο ίδιος «είναι κρίμα να σημειωθούν και άλλες ζημιές στα λιμάνια των περιοχών. Το μόνο που ζητάμε είναι να δοθεί στο Δήμο μια άδεια μικρής κλίμακας. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση ούτε από την Κτηματική Υπηρεσία ούτε και από το Υπουργείο Οικονομικών».

Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου