ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός μετά από 10 ημέρες βρέθηκε στο σπίτι του Βολιώτης

νεκρός-μετά-από-10-ημέρες-βρέθηκε-στο-σπ-840197

Νεκρός στη Γερμανία μετά από 10 ημέρες που αγνοούνταν τα ίχνη του ο Ηλίας Δανιηλίδης – Είχε ξενιτευτεί για μία καλύτερη ζωή

Νέο σοκ στον Βόλο. Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στη Γερμανία, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια λόγω εργασίας, ο Βολιώτης Ηλίας Δανιηλίδης, ηλικίας 60 χρόνων, ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, καθώς για πολλά χρόνια δούλευε στην υποδοχή νυχτερινών κέντρων και κλαμπ της πόλης. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός και «έξω καρδιά» άνθρωπος, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή στις παρέες και στα στέκια του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος Ηλίας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μάλιστα πριν από δέκα ημέρες γιόρταζε μαζί με άλλους έλληνες τα γενέθλια ενός φίλου του σε ελληνική ταβέρνα, στο Χοξτ όπου διέμενε, ένα μεγάλο προάστιο, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Φρανκφούρτης.

Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συμβεί, μέχρι χθες το πρωί, όταν ένας άλλος Βολιώτης που διαμένει στο ίδιο προάστιο, ο Άρης Γεωργίου, ενημερώθηκε από τη γερμανική αστυνομία ότι ο 60χρονος Βολιώτης βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του. Λίγο αργότερα ανακοίνωνε το θλιβερό μαντάτο μέσω των social media. «Άλλος ένας φίλος έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων. Α ρε Ηλία, κολλητός. Βολιώτης που ζούσε χρόνια εδώ. Καλό παράδεισο φίλε μου», ήταν το μήνυμά του.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συνάδελφοί του από την εταιρεία σεκιούριτι στην οποία εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, αναζητούσαν τον άτυχο Βολιώτη επί πέντε ημέρες, διότι δεν είχε εμφανιστεί στη δουλειά του και δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Όταν συνειδητοποίησαν ότι ενδεχομένως να έχει συμβεί κάτι κακό, μετέβησαν στο σπίτι και ζήτησαν από την σπιτονοικοκυρά του να ανοίξει την πόρτα, όπως και έγινε παρουσία της αστυνομίας. Ο άτυχος 60χρονος ήταν νεκρός. Η αστυνομία έχει αποκλείσει εγκληματική ενέργεια, ωστόσο φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή που θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες από ιατροδικαστή. Οι αρχές πιθανολογούν πάντως ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκεφαλικό.

«Κεραυνός εν αιθρία» στον Βόλο

Το άγγελμα του θανάτου του Ηλία Δανιηλίδη στη Γερμανία έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία. Συντετριμμένος ο αδερφός του Μάκης, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει το άδοξο τέλος του αδερφού του. Συγκλονισμένοι είναι επίσης όσοι τον γνώριζαν. Ο 60χρονος εκτός από υποδοχή σε διάφορα κέντρα διασκέδασης, είχε εργαστεί επίσης στα εργοστάσια «ΜΕΤΚΑ» και «Κιολεϊδης». Μετά το 2010 και ενώ ξέσπασε η οικονομική κρίση, θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του για μία καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και μετανάστευσε στη Γερμανία. Επέστρεψε κάποια στιγμή στην Ελλάδα, αλλά γρήγορα επανήλθε στην ίδια χώρα για δουλειά.

Η προσωπική του σελίδα στο facebook έχει κατακλυστεί με δεκάδες μηνύματα θλίψης από ανθρώπους που τον γνώριζαν. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό, αν η σορός του θα μεταφερθεί στον Βόλο και πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου