ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός περιοχών εκτάκτου ανάγκης η Ν. Αγχίαλος

εκτός-περιοχών-εκτάκτου-ανάγκης-η-ν-αγ-840047

Παρά το πλήγμα που δέχθηκε από την κακοκαιρία – Επερώτηση Θεολ. Διαμαντένια προς τη δημοτική αρχή

Ο δήμος Βόλου δεν υπέβαλλε αίτημα για την κήρυξη της δημοτικής ενότητας Ν. Αγχιάλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Θεολόγος Διαμαντένιας.

Σύμφωνα με επερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, η έντονη κακοκαιρία της 20ης και 21ης Μαΐου, έπληξε τη δημοτική ενότητα Ν. Αγχιάλου.

“Οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε έργα υποδομής (αγροτικοί δρόμοι), υπερχειλίσεις ρεμάτων, καταστροφή των πρανών τους, καταστροφές σε φυτικό κεφάλαιο και αγροτικές υποδομές των χωραφιών είναι μεγάλες.

Το κόστος αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πάρα πολλοί δρόμοι λειτούργησαν ως χείμαρροι και είναι η διέλευσή τους αδύνατοι ακόμη και με αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγροτικοί δρόμοι που εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους κατέστησαν απροσπέλαστοι. Μέρος κτημάτων παρασύρθηκαν μαζί με δένδρα, μεγαλώνοντας το πλάτος των ρεμάτων.

Η αποκατάσταση απαιτεί και χρόνο και μεγάλο Δημοτικό κονδύλιο. Η αποζημίωση των αγροτών για ζημιές σε λάστιχα ποτίσματος και δένδρων αδύνατη.

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή γιατί δεν υπέβαλε αίτημα ένταξης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου και πιθανώς και άλλων Δημοτικών Ενοτήτων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας;

Γιατί δεν φρόντισε με αυτό τον τρόπο και μηχανήματα να της χορηγηθούν και πλήρη αποκατάσταση των υποδομών να πετύχει με κρατικό κόστος; Πως θα αποζημιωθούν τώρα οι Δημότες;

Σας υπενθυμίζω, πως με απόφαση της περιφέρειας, ο γειτονικός Δήμος Αλμυρού κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δημοτικής του Αρχής τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και απολαμβάνει όλων των ευεργετημάτων”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου