ΑΛΜΥΡΟΣ

Απανθρακώθηκε οδηγός νταλίκας ~ Φορτηγό ντελαπάρισε και τυλίχτηκε στις φλόγες

απανθρακώθηκε-οδηγός-νταλίκας-φορτη-839881

Φοβερό τροχαίο ατύχημα στην ΠΑΘΕ στον κόμβο Σούρπης – Πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Φρικτό θάνατο βρήκε 47χρονος από τις Σέρρες, οδηγός έμφορτης νταλίκας με μπύρες, στην ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Σούρπης. Πρόκειται για τον Γεώργιο Γουναρίδη, κάτοικο εν ζωή Θεσσαλονίκης και πατέρα δύο παιδιών. Ο άτυχος άνδρας κάηκε ζωντανός την Πέμπτη στις 2.20 τα ξημερώματα όταν το επικαθήμενο φορτηγό που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Αθήνα βγήκε από την πορεία του σε ευθεία του δρόμου, ανατράπηκε και ανεφλέγη με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στην καμπίνα.

Η νταλίκα βρισκόταν με τις ρόδες στον αέρα, έξω από τον αυτοκινητόδρομο, ενώ φλεγόταν και ο άτυχος 47χρονος ήταν στην καμπίνα. Διερχόμενοι οδηγοί σοκαρισμένοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Κασόνια με μπίρες σκορπισμένα στο δρόμο μαρτυρούσαν τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο οδηγός, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων κατέφθαναν στο σημείο και έβλεπαν μπροστά τους το όχημα να καίγεται. Οι μπάρες και τα στηθαία σε εκατό και πλέον μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ξηλωμένες, ενώ το όχημα βρισκόταν ακινητοποιημένο στο πλάι στο πρανές δίπλα από δέντρα. Το φορτηγό ήταν κυριολεκτικά παραμορφωμένο. Το φορτίο του συνθλιμμένο.

Αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα τις καταθέσεις, ενώ μεγάλος αριθμός πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου που κατέφθασαν με 12 πυροσβεστικά οχήματα έσβηναν τη φωτιά και οργάνωναν την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του άτυχου οδηγού.

Η νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες και δεν άργησε να γίνει … στάχτη (Πηγή: almyros.gr)

Στη θέση του οδηγού…

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη προχωρήσει από την καμπίνα στο φορτίο όταν έφθασαν οι πυροσβέστες. Ο 47χρονος ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του βρισκόταν στη θέση του οδηγού απανθρακωμένη. Η επιχείρηση διήρκεσε ώρες μέχρι τις 6-6.30 το πρωί. Για τον απεγκλωβισμό χρειαζόταν η κινητοποίηση γερανού ειδικού τύπου βαρέων οχημάτων που ήρθε από την Κατερίνη. Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν όλα τα διασωστικά μέσα που είχαν για να ανοίξουν την πόρτα και να βγάλουν έξω το νεκρό, ενώ το φορτηγό βρισκόταν στον αέρα.Στη διάρκεια της πολύωρης επιχείρησης, αλλά και μέχρι τις 11 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω του κόμβου Αλμυρού. Αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων παρέμεναν στον τόπο και λάμβαναν καταθέσεις, ενώ πυροσβέστες συνέχιζαν τις εργασίες με τις πλύσεις του οδοστρώματος. Τελικά κατέστη δυνατό και η νταλίκα απομακρύνθηκε.

Θρήνος για την οικογένειά του και τους συνεργάτες του

Στο μεταξύ, η οικογένεια του νεκρού, η οποία είναι συντετριμμένη από την τραγική απώλεια του 47χρονου κλήθηκε για την αναγνώριση. Στον τόπο του δυστυχήματος βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του γραφείου στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος άνδρας, επίσης συγκλονισμένος. Επρόκειτο για έναν αξιαγάπητο επαγγελματία, άψογο με τις συνεργασίες του, εχέμυθο, σχολίασε ο εργοδότης του αλλά και συνεργάτες του. Ο άτυχος 47χρονος ταξίδευε από Θεσσαλονίκη για Αθήνα για να παραδώσει την παραγγελία, όταν συνέβη το μοιραίο. Από τις μέχρι στιγμής καταθέσεις της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι η νταλίκα κινούταν σε ευθεία με κατεύθυνση προς Αθήνα όταν για άγνωστη αιτία προφανώς ο οδηγός απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν η νταλίκα να εκτραπεί δεξιά σε σχέση με την πορεία της, να καβαλήσει προστατευτικές μπάρες και στηθαία επί εκατό και πλέον μέτρα, να ανατραπεί και να παραδοθεί στις φλόγες.

Η νταλίκα βρισκόταν με τις ρόδες στον αέρα, έξω από τον αυτοκινητόδρομο (Πηγή: almyros.gr)

Πιθανά σενάρια

Ενα από τα υπό εξέταση σενάρια είναι η φωτιά να προκλήθηκε από την τριβή που δημιουργήθηκε όταν η νταλίκα έσερνε στο κάτω μέρος της τις μπάρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φλόγα και να αναφλεγεί. Πολύ πιθανό είναι επίσης, το ενδεχόμενο να προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στον κινητήρα και η μηχανή να πήρε φωτιά. Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης εξετάζοντας όλα τα σενάρια όπως και να υπήρξε διαρροή λαδιού, που έκαψε τη μηχανή.Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων συνεχίζει την προανάκριση. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημερώνει για το θανατηφόρο τα εξής: «Σήμερα (02-06-2016) και περί ώρα 02.20, στη χ/θ (276) του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Δ.Χ. επικαθήμενο φορτηγό οδηγούμενο από 47χρονο ημεδαπό και κινούμενο προς Αθήνα, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας και ανετράπη. Συνέπεια του τροχαίου ατυχήματος ήταν η εκδήλωση πυρκαγιάς στο όχημα, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και την απανθράκωση του οδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθή κες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Μαγνησίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου