ΤΟΠΙΚΑ

Εργατικό Κέντρο Βόλου: Η Κυβέρνηση αποδομεί πλήρως το κοινωνικό Κράτος

εργατικό-κέντρο-βόλου-η-κυβέρνηση-απο-839867

«Κατεδάφιση» του κοινωνικού Κράτους μετά την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου βόλου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μία – μία εκπληρώνει η κυβέρνηση τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της δεσμεύσεις προς το μεγάλο Κεφάλαιο. Τα χτυπήματα απανωτά και νομοθετικώς στοχευμένα, σε δυό μέτωπα.

Από τη μιά για την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, και από την άλλη για την κατεδάφιση του Κράτους Πρόνοιας!

Στη δεύτερη αυτή επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη στόχευση εντάσσεται και το υλοποιούμενο σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή απαξίωση και, στο βάθος, ολοκληρωτική κατάργηση, του ΟΑΕΔ, και την ιδιωτικοποίηση των πολύ σημαντικών προγραμμάτων του, διά της αποκοπής πόρων, με το πρόσχημα άλλων καλύψεων, που προκύπτουν, όμως, από «ανοίγματα», που προκαλούν στα δημόσια ταμεία οι εκάστοτε παροχές – δωράκια στους εργοδότες.

Στο πλαίσιο αυτό, εύλογη και δραματικά προειδοποιητική, ως προς τις άμεσες, συνέπειες αυτού του νεοφιλελεύθερου κυβερνητικού κατήφορου, είναι η κραυγή αγωνίας που υψώνει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων στον Οργανισμό, καλώντας την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να αναλογισθεί και να επωμισθεί τις ευθύνες της.

Το ΕΚΒ, καταδικάζοντας την πολιτική φιλοσοφία του κ. Μητσοτάκη, που βάζει τα επικίνδυνα θεμέλια για μια κοινωνία «δυό ταχυτήτων», όπου, χάριν των λίγων και των πλουσίων, θα «ξεπαστρεύονται» οι πτωχοί και οι πολλοί, στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ, για τη διατήρηση του δημόσιου, κοινωνικού χαρακτήρα του πολύ σημαντικού αυτού Οργανισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου