ΤΟΠΙΚΑ

Θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης

θεσμικό-πλαίσιο-για-τη-λειτουργία-των-839844

Ζητά με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου που να διασφαλίζει τη λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, ώστε να μη κινδυνεύουν με παύση εργασιών κάθε φορά που ολοκληρώνεται το επιχειρησιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ζητά με ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Με την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ κλείνουν τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία λειτουργούσαν με παράταση από τον προηγούμενο Ιούνιο.

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης προσφέρουν δωρεάν επιμορφωτικούς κύκλους μαθημάτων, για όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.

Τα κέντρα αυτά εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από εθνικούς πόρους, ενώ λειτουργούν με την σύμπραξη των Δήμων. Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των πολιτών ήταν μαζική και το αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό, εντούτοις η καθυστέρηση στο σχεδιασμό της νέας φάσης του έργου καθώς και η μη διάθεση ικανού μέρους από τα κονδύλια του Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. για πολλούς μήνες αλλά και σε αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός εάν υπάρχει σχεδιασμός για την έναρξη της νέας φάσης του έργου για τον Σεπτέμβριο του 2016 και εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα διασφαλίζει την λειτουργία των Κέντρων» καταλήγει η ερώτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου