ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

ερώτηση-για-τους-δανειολήπτες-του-πρώ-838827

Eρώτηση στην υπουργό Εργασίας, με θέμα την ένταξη στην ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων που πήραν και δανειολήπτες από τράπεζες με επιδοτούμενο επιτόκιο από τον πρώην ΟΕΚ και το Δημόσιο, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Κων. Στεργίου, Γ. Λαμπρούλης, Σ. Βαρδαλής και Χρ. Κατσώτης.

Οι προαναφερθέντες βουλευτές αναφέρονται στην απόφαση του υπ. εργασίας τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με την οποία ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, όσων είχαν πάρει παλιότερα στεγαστικό δάνειο από ίδια κεφάλαια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ή μικτό στεγαστικό δάνειο (από ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ και από τράπεζα) σε ότι αφορά το τμήμα του δανείου που είχε πάρει από τον πρώην ΟΕΚ και δεν το έχουν εξοφλήσει ακόμα.

«Απ’ αυτήν την ρύθμιση όμως, εξαιρέθηκαν χιλιάδες δανειολήπτες που στάλθηκαν από τον πρώην ΟΕΚ στις τράπεζες για να πάρουν στεγαστικό δάνειο απ’ αυτές, το οποίο είχε επιδότηση του επιτοκίου σε ένα ποσοστό από τον πρώην ΟΕΚ και σε ένα άλλο από το δημόσιο για το διάστημα μέχρι 9 ετών», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, και ζητούν από την υπουργό, να εκδώσει νέα απόφαση που να εντάσσει στην ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων και εκείνους τους δανειολήπτες που στάλθηκαν από τον πρώην ΟΕΚ στις τράπεζες να πάρουν στεγαστικό δάνειο, με επιδότηση από τον πρώην ΟΕΚ και το δημόσιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου