ΤΟΠΙΚΑ

«Κατακτώντας τη μητρότητα»

κατακτώντας-τη-μητρότητα-838802

Ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Κατακτώντας τη μητρότητα» διοργανώνει το Νοσοκομείο Βόλου, με πλούσια θεματολογία όπως το παιδικό άσθμα, η οδοντιατρική πρόληψη στα παιδιά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν σε όλους τους γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν έως και αύριο 31 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπούλειου.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού σεμιναρίου, αναμένεται να μιλήσει για τις γυναίκες Ρομά και τον δρόμο προς τη μητρότητα η κ. Ζωή Μαλανδρινού, νοσηλεύτρια του Κέντρου των Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και για τη μητρότητα και τις εξαρτήσεις η ψυχολόγος Κλαίρη Κουτρούλη, υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Ακόμη, είναι προγραμματισμένη ομιλία της κλινικής ψυχολόγου Φιλίτσας Κουλουμπούρδου και της κοινωνικής λειτουργού Βασιλικής Μακρυγιάννη. Τα δύο στελέχη του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, θα μιλήσουν για την κακοποίηση στη μητρότητα.

Επίσης θα τοποθετηθούν ο γυναικολόγος – μαιευτήρας, διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Λάζαρος Παντελίδης, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Μαιευτικής Κλινικής κ. Δήμητρα Στάμου, ενώ για την εξωσωματική θα μιλήσει ο Ιωάννης Σαρικάκης, επίσης γυναικολόγος- μαιευτήρας στο Αχιλλοπούλειο.

Τέλος, η ψυχολόγος του ΓΝΒ κ. Ευτυχία Κουκουβίνη θα μιλήσει για τις σχέσεις στην οικογένεια μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού, ο χειρουργός οδοντίατρος Γ. Ιατρού θα αναπτύξει το θέμα «Οδοντιατρική πρόληψη στη βρεφική και παιδική ηλικία», η παιδοπνευμονολόγος Καλλιόπη Τάσσιου θα αναφερθεί στο παιδικό άσθμα, ενώ μαίες της Γυναικολογικής Κλινικής θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τους πρώτους μήνες των νεογνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου