ΤΟΠΙΚΑ

Αυξητική τάση στις εγγραφές των κατασκηνώσεων Αγίου Λαυρεντίου

αυξητική-τάση-στις-εγγραφές-των-κατασ-838170

400 περίπου παιδιά έχουν ήδη εγγραφεί, ενώ μεγαλώνει η λίστα αναμονής

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των παιδιών που σπεύδουν να εγγραφούν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί 400 περίπου για όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους. Στο μεταξύ, έχουν προστεθεί και νέες κατασκηνωτικές περίοδοι για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, προκειμένου να καλυφθεί η πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Είναι εμφανές ότι λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα για διακοπές και γι’ αυτό το λόγο πολλοί γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος, που βρίσκονται στον Αγιο Λαυρέντιο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την περίοδο μετά το Πάσχα και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ορισμένες κατασκηνωτικές περίοδοι εμφανίζουν πληρότητα 100% και υπάρχουν λίστες παιδιών σε αναμονή.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος που ανοίγει στις 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως 4 Ιουλίου, απευθύνεται σε αγόρια που τελείωσαν την Γ’, Δ’, Ε’ Δημοτικού.

Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, από 4-14 Ιουλίου, απευθύνεται σε κορίτσια Δημοτικού.

Η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος, 14 έως 23 Ιουλίου, απευθύνεται σε αγόρια που τελείωσαν την ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ και Β’ Γυμνασίου.

Η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος, που διεξάγεται από 23 έως 28 Ιουλίου, φιλοξενεί αγόρια που τελείωσαν την Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, Γ’ Λυκείου.

Η πέμπτη κατασκηνωτική περίοδος 28 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου, απευθύνεται σε κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου, η έκτη κατασκηνωτική περίοδος, 5 έως 14 Αυγούστου, σε κορίτσια Δημοτικού, η έβδομη κατασκηνωτική περίοδος 17 έως 22 Αυγούστου στο Σύνδεσμο Νέων και η όγδοη, 22 έως 29 Αυγούστου σε αγόρια Δημοτικού και Γυμνασίου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, συνεργάτης του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογράμμισε ότι η αυξητική τάση είναι εμφανής και οφείλεται στο γεγονός τα παιδιά φεύγουν ενθουσιασμένα κάθε χρόνο και την επόμενη χρονιά, έρχονται και άλλα παιδιά μαζί τους, προκειμένου να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου