ΛΑΡΙΣΑ

Εδωσε χρώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

εδωσε-χρώμα-στο-πανεπιστημιακό-νοσοκ-838007

Ακόμη μια μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία ολοκλήρωσε η UrbanAct στο πλαίσιο του νέου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ανά την Ελλάδα, το “Χρώμα Στα Νοσοκομεία”, αυτή τη φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 και είχε ως θέμα τον Ιπποκράτη. Η Λάρισα ήταν ο τελευταίος σταθμός της ζωής του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής.

Το συγκεκριμένο έργο εκκινεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοιχογραφιών στο εν λόγω νοσοκομείο. H επόμενη εικαστική παρέμβαση έχει σχεδιαστεί για το Παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και θα ανακοινωθεί σύντομα ο χρόνος υλοποίησής της.

«Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ευχαριστούμε τον καλλιτέχνη Same84 για το έργο του, την Δνση του Νοσοκομείου και ειδικότερα τον κ. Διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη για την φιλοξενία και την εμπιστοσύνη του στο έργο μας, τον κ. Γιώργο Φωτόπουλο για την πρώτη επαφή και πρόσκλησή του να παρέμβουμε στο νοσοκομείο και τον Πρόεδρο της Βιοκαρπέτ AE, ο οποίος συνέβαλε και στήριξε την πραγματοποίηση του έργου.

Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε βήμα-βήμα ένα Νοσοκομείο πρότυπο και στην αισθητική του και στους φιλόξενους χώρους του για όλες τις ηλικίες των επισκεπτών και εργαζομένων σε αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UrbanAct.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου