ΤΟΠΙΚΑ

Έφυγε με τον καημό ότι τους πήρε 410.000 €

έφυγε-με-τον-καημό-ότι-τους-πήρε-410-000-e-837525

Βρήκε ηλικιωμένο ζευγάρι Βολιωτών σε δεινή ανάγκη και τους πήρε από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 410.000 ευρώ. Το περιστατικό, σύμφωνα με αγωγή που θα συζητηθεί στις 14 Ιουνίου 2016 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, συνέβη το καλοκαίρι του 2011 όταν ο ηλικιωμένος άνδρας αρρώστησε βαριά.

Η σύζυγός του προσέφυγε στα Δικαστήρια, όταν αντιλήφθηκε την απάτη τον Ιανουάριο του 2012, όμως δεν πρόλαβε ποτέ να δικαιωθεί και να πάρει τα χρήματά της πίσω, καθώς λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε κατέληξε μετά από ένα χρόνο. Η υπόθεση είχε ήδη αναβληθεί και τώρα συνεχίζεται στην Τακτική Διαδικασία από τους κληρονόμους της.

Οπως περιγράφει στην αγωγή που είχε καταθέσει τότε, ο 81χρονος σύζυγός της αρρώστησε το καλοκαίρι του 2011 και εκείνη αδυνατούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της, καθώς εκτός των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε η ίδια, λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, φρόντιζε και για την ανάπηρη αδερφή της, με την οποία συγκατοικούσαν στην Αθήνα.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι σκέφτηκε να καλέσει στην πρωτεύουσα τον ανιψιό ξαδέρφης του συζύγου για να τους βοηθήσει. Εκείνος πράγματι τους επισκέφτηκε τον Αύγουστο και συζητούσαν μαζί τον τρόπο για την αποκατάσταση της υγείας του 81χρονου.

Ωστόσο, ο εναγόμενος βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι και εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη ανάγκη, έπεισε το ηλικιωμένο ζευγάρι, που συμφώνησε μαζί του, γιατί η μετακίνηση στα τραπεζικά ιδρύματα, νοσοκομεία, υπηρεσίες ήταν αρκετά δύσκολη, να τον ορίσουν συνδικαιούχο τραπεζικών λογαριασμών.

Η κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου όμως επιδεινώνονταν μέρα με τη μέρα και τελικά το Σεπτέμβριο του 2011, δηλαδή μετά από ένα μήνα, ο σύζυγός της εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο και κατέληξε στις 11 Οκτωβρίου του ιδίου έτους. Ο ανιψιός μετά το θάνατο αποχώρησε από την Αθήνα, εγκαταλείποντας την ηλικιωμένη και την κατάκοιτη αδελφή της και επέστρεψε στο Βόλο στην οικογένειά του.

Η ηλικιωμένη ζήτησε βοήθεια από άλλο φιλικό της πρόσωπο, προκειμένου η ίδια και η αδερφή της να εγκατασταθούν στο Βόλο, πράγμα που έγινε τον Οκτώβριο του 2011. Μάλιστα μετά από δύο μέρες από την εγκατάστασή της στο Βόλο η αδελφή της απεβίωσε. Τον Ιανουάριο του 2012 η ηλικιωμένη άρχισε να ψάχνει τους λογαριασμούς Ταμιευτηρίου των Τραπεζών που τηρούσε με τον αείμνηστο σύζυγό της. Διαπίστωσε ότι ο ανιψιός του συζύγου της είχε κάνει αναλήψεις από διάφορες Τράπεζες συνολικού ποσού 410.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει στην αγωγή της: «ο εναγόμενος προέβη αυθαίρετα χωρίς δικαίωμα, χωρίς ποτέ εγώ η αποκλειστική δικαιούχος των κατατεθειμένων χρημάτων σε τρεις λογαριασμούς να συναινέσω και κατά παράβαση της εσωτερικής μας συμφωνίας σε αναλήψεις συνολικού ποσού 410.226,67 ευρώ».

Η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται τώρα από τους κληρονόμους της ηλικιωμένης γυναίκας και συγκεκριμένα από την ανιψιά από τον άνδρα ξαδέρφης της και οικείο πρόσωπο που στρέφονται κατά του ανιψιού, ο οποίος είχε οριστεί προσωρινά δικαστικός συμπαραστάτης της 90χρονης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου