ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Ανάληψη

πανηγυρίζει-η-ανάληψη-836877

Πλήθος κόσμου στη μεγάλη δεσποτική εορτή της Εκκλησίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου

Τη μεγάλη δεσποτική γιορτή της Αναλήψεως τιμά η Εκκλησία και επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα και θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο και θα συγχοροστατήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καστοριάς κ. Σεραφείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα ομιλήσει, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν, επίσης: ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Χλόης και ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Αχιλλείου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Χλόης την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα μιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Αχιλλείου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα μιλήσει. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου