ΤΟΠΙΚΑ

Περιστατικό «λαθροχειρίας» στα δημοτικά ταμεία

περιστατικό-λαθροχειρίας-στα-δημο-836421

Διερευνά η δημοτική αρχή

Προσκλητήριο σε ορκωτούς λογιστές προκειμένου να ελέγξουν τα δημοτικά ταμεία, απέστειλε ήδη από την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Βόλου, μετά από ενδείξεις για ταμειακό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες κατά την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αντιμέτωπος με μία νέα υπόθεση «λαθροχειρίας» στα δημοτικά ταμεία φαίνεται να βρίσκεται ο δήμος Βόλου. Προ διμήνου περίπου καταγράφηκαν ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία που σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου προκάλεσαν την περιέργεια τόσο του αντιδημάρχου οικονομικών Δημήτρη Πέγιου όσο και της διευθύντριας της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσως Παπαδανιήλ.

«Ενημερώθηκα γραπτώς και αμέσως έδωσα εντολή για αιφνιδιαστικό έλεγχο στον οποίο ήμουν κι εγώ παρών», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ενδείξεις για ταμειακό έλλειμμα, κάτι που ωστόσο θα διαπιστωθεί μέσα από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκονται δύο υπάλληλοι: ένας της ταμειακής υπηρεσίας κι ένας του τμήματος εμπορίου. Ο δεύτερος φέρεται να έκανε εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές και να μην τις απέδιδε στα δημοτικά ταμεία έχοντας την κάλυψη του συναδέλφου του από την ταμειακή υπηρεσία. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να αφορά στον τελευταίο χρόνο και σε ποσό άνω των 40.000 ευρώ. Ομως ο υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας, φαίνεται ότι εκτός από το να παρέχει «κάλυψη» στο συνάδελφό του, απέσπασε τμηματικά από το Δεκέμβριο του 2014 χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 110.000 ευρώ για να καλύψει δικά του χρέη.

Ο κ. Θεοδώρου ήδη υπέγραψε τη μετακίνηση του υπαλλήλου από το τμήμα εμπορίου σε άλλη θέση στο πολυδύναμο τμήμα καθαριότητας Ν. Αγχιάλου, ενώ σήμερα αναμένεται να απομακρύνει από την ταμειακή υπηρεσία και το δεύτερο υπάλληλο.

Οπως ανακοίνωσε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται να διαταχθεί ΕΔΕ και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος τόσο των ορκωτών λογιστών όσο και διοικητική εξέταση, θα παραδώσει τα πορίσματα στον Εισαγγελέα Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου