ΤΟΠΙΚΑ

Θετικός στον κορονοϊό ιδιώτης γυναικολόγος–μαιευτήρας του Βόλου

θετικός-στον-κορονοϊό-ιδιώτης-γυναικ-836312

Αρκετά ζευγάρια και τα μέλη των οικογενειών τους σε προληπτική καραντίνα

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε από προχθές το βράδυ στον Βόλο, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ιδιώτης γυναικολόγος – μαιευτήρας της πόλης ενημερωνόταν ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο ίδιος φέρεται να κόλλησε τον ιό από τη μητέρα του η οποία έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και βρέθηκε θετική. Μόλις ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι είναι και ο ίδιος θετικός, ξεκίνησε αυτοβούλως να ενημερώνει τις πελάτισσες του, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, λόγω της ιατρικής του ιδιότητας, ο ίδιος υποβάλλεται σε τεστ κορονοϊού κάθε δεκαήμερο.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ήδη περισσότερες από δέκα γυναίκες έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, όπως και οι σύζυγοί τους, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να υπολογιστεί επακριβώς ο αριθμός των ατόμων που έχουν τεθεί σε περιορισμό. Ορισμένες μάλιστα που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης απευθύνθηκαν ήδη στο νοσοκομείο, αλλά και σε ιδιωτικά εργαστήρια για να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, υπό τον φόβο διασποράς του ιού.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 62χρονη

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης διακομίστηκε και νοσηλεύεται 62χρονη Βολιώτισσα με κορονοϊό. Η 62χρονη έκανε το πρώτο τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκε θετικό. Οι γιατροί συνέστησαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, όπως και έγινε. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία. Από την 62χρονη ελήφθη επίχρισμα το οποίο εστάλη για νέο έλεγχο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο ως επιβεβαιωμένο κρούσμα επίσης νοσηλεύεται ηλικιωμένος, ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα και η κλινική του εικόνα είναι σχετικά καλή.

Θετικός 46χρονος από τη Σκιάθο

Θετικός στον κορονοϊό επιβεβαιώθηκε ότι είναι 46χρονος από τη Σκιάθο. Ο 46χρονος ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής για να κάνει επέμβαση σε ιδιωτική κλινική στη Λάρισα. Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου υποβλήθηκε σε τεστ covid-19 το οποίο κατέγραψε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Οι γιατροί του έδωσαν οδηγίες να τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών. Ενημερώθηκε σχετικά ο ΕΟΔΥ και αναμένεται τώρα να ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του. Οι υγειονομικές αρχές και σ’ αυτή την περίπτωση βρίσκονται υπ’ ατμόν καθώς θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο COVID-19 αρκετά άτομα, καθώς ο 46χρονος ταξίδεψε με το πλοίο της γραμμής από τη Σκιάθο στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου