ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις του 4ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

δημιουργικές-εκπαιδευτικές-δράσεις-836273

Αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά

Ποικίλες δράσεις με εορταστικό χρώμα πραγματοποιούνται στο 4o Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας «Παν. Κατσιρέλος» σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου, 10.00 π.μ. έως 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δράσεων που υλοποιήθηκαν σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδι και λόγο, σκέψεις των μαθητών, παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2015 – 2016 από την διευθύντρια Ριζοπούλου Μηλίτσα και την εκπαιδευτικό Αδαμοπούλου Σίσσυ και δρώμενα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σχετικά με θέματα ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού σε συνέχεια του προγράμματος της περασμένης σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθετώντας ένα Πρωτάκι» που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί στο σχολείο για την φετινή χρονιά, οι μαθητές της Ε’ τάξης υιοθέτησαν ένα μαθητή της Α’ τάξης να συνεργάζονται, να τον προσέχουν και να είναι φίλοι. Δρομολογήθηκαν και δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε συνεργασία μεταξύ των μαθητών για την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Επίσης διοργανώθηκαν βιωματικά εργαστήρια στην τάξη, ημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του κέντρου «Πρόταση Ζωής».

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, 10.00 π.μ. ως 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα παρουσιαστεί το ετήσιο σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με το νερό. Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Νερό, πηγή ζωής» και εκπονήθηκε από την Δ2 τάξη. Συμμετέχουν οι μαθητές της Δ1 τάξης με τραγούδια και ποιήματα. Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, 10.00 π.μ. ως 11.30 π.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την θάλασσα και που εκπονείται από όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου με τίτλο: Θάλασσα πλατιά / σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις / θάλασσα βαθιά / μια στιγμή δεν ησυχάζεις (Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις). Στο χώρο του σχολείου και στους δύο ορόφους, φιλοξενείται έκθεση εργασιών μαθητών με θέμα την θάλασσα.Την Τρίτη 14 Ιουνίου, 9.00 π.μ. ως 10.00 π.μ, στην αυλή του σχολείου, τα παιδιά αποχαιρετούν το σχολείο χορεύοντας και τραγουδώντας για τη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου