ΤΟΠΙΚΑ

Χαμόγελα στο Πνευματικό Κέντρο ~ Βραβεύτηκαν 303 μαθηματικά μυαλά

χαμόγελα-στο-πνευματικό-κέντρο-βραβε-836259

Επιπλέον 270 μαθητές θα βραβευτούν στα σχολεία τους

Πλημμύρισε από εκατοντάδες χαμόγελα την Κυριακή το πρωί το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος: 303 μαθητές ε’ και στ’ τάξης του δημοτικού που διακρίθηκαν στον 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας παρέλαβαν τα βραβεία τους και ήταν εκεί για να τους χειροκροτήσουν φίλοι και συγγενείς τους.

Συνολικά βραβεύτηκαν 303 λιλιπούτεια μαθηματικά μυαλά, ενώ θα ακολουθήσει και νέος γύρος βράβευσης επιπλέον 270 μαθητών -που επίσης συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες- στα σχολεία τους από τους διευθυντές τους. Το χειροκρότημα ήταν ενθουσιώδες για τους μικρούς… «Ευκλείδηδες» που έλυσαν δύσκολες μαθηματικές πράξεις και κατάφεραν να διακριθούν για τις υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις τους. Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Πέτρος Νικολουδάκης, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των μαθητών στο μάθημα των μαθηματικών. «Παρατηρούμε ότι ανεβαίνει η …μεσαία βαθμολογική τάξη. Δεν έχουμε πλέον ή το άριστα ή κάτω από τη βάση. Κάτι που δείχνει ότι δημιουργούνται στέρεες βάσεις στα μαθηματικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος το απέδωσε αφενός στο ενδιαφέρον των ίδιων των μαθητών και στη στήριξη που έχουν από τους γονείς τους αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που ενθαρρύνουν και βοηθούν τους μαθητές τους να μυηθούν στη μαθηματική σκέψη. Στο διαγωνισμό στη Μαγνησία με ελεύθερη συμμετοχή, έλαβαν μέρος 2.335 μαθήτριες και μαθητές από 79 σχολεία, 1.183 αγόρια και 1.152 κορίτσια, 1.308 μαθητές Ε’ τάξης και 1.027 μαθητές ΣΤ’ τάξης. Οι 303 που βραβεύτηκαν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το θερινό σχολείο μαθηματικών, που θα γίνει στις 22, 23, 24, 27 και 28 Ιουνίου, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Οι αιτήσεις – ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται στην ιστοσελίδα του παραρτήματος από 6 έως 18 Ιουνίου.

Δείτε ΕΔΩ τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου