ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στη Γεωπονική Σχολή για πιθανό κρούσμα σε φοιτητή

συναγερμός-στη-γεωπονική-σχολή-για-πι-835482

Σε επτά φοιτητές μετρήθηκε αυξημένη θερμοκρασία πριν την είσοδό τους στα εργαστήρια – Ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Ειδική επιχείρηση από το ΕΚΑΒ

Συναγερμός σήμανε χθες στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Φυτόκο Βόλου, όταν συνολικά επτά φοιτητές κατά τη θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους σε εργαστηριακό μάθημα βρέθηκαν με θερμοκρασία υψηλότερη της φυσιολογικής. Αμεσα ενεργοποιήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον χειρισμό πιθανών κρουσμάτων COVID-19 ενώ στήθηκε ειδική επιχείρηση από το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ενός φοιτητή στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό.

Στη Γεωπονική Σχολή είχε προγραμματιστεί χθες περίπου στις 12 το μεσημέρι εργαστηριακό μάθημα το οποίο θα γινόταν διά ζώσης στις εγκαταστάσεις του Φυτόκου.

Πριν την είσοδο των φοιτητών στα εργαστήρια γίνεται θερμομέτρηση. Κατά την αρχική θερμομέτρηση συνολικά επτά φοιτητές μετρήθηκαν με θερμοκρασία υψηλότερη της φυσιολογικής, άνω από 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι «κόκκινες» θερμοκρασίες σήμαναν συναγερμό. Αμεσα οι επτά φοιτητές οδηγήθηκαν φορώντας μάσκες και γάντια στην αίθουσα COVID – 19 που έχει διαμορφωθεί στο κτίριο της Γεωπονικής Σχολής και τους έγινε επαναληπτική θερμομέτρηση. Στους έξι η θερμοκρασία έδειξε να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα ωστόσο δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο εργαστήριο. Κλήθηκαν άτομα του περιβάλλοντός τους να τους παραλάβουν με την εντολή να απευθυνθούν σε γιατρό.

Ο ένας φοιτητής συνέχισε να παρουσιάζει υψηλή θερμοκρασία και αποφασίστηκε να κληθεί το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ φορώντας ειδικές στολές, μάσκες και γάντια έφερε σε πέρας ειδική επιχείρηση για τη διακομιδή του φοιτητή στο Αχιλλοπούλειο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη θερμομέτρησή του στο Νοσοκομείο η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογική, ωστόσο υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό και αναμένεται το αποτέλεσμα.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενεργοποιήθηκαν και τηρήθηκαν κατά γράμμα για την προστασία καθηγητών και φοιτητών ενώ στους χώρους έγινε απολύμανση για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Σημειώνεται ότι απολύμανση γίνεται μετά από κάθε χρήση εργαστηρίου από ομάδες φοιτητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατά τα μαθήματα προσέρχονται με μάσκες, γάντια και ποδιές, σε γκρουπ με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων και με τήρηση των αποστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο σήμα… κινδύνου μετά τον θετικό στον κορονοϊό φοιτητή σε τμήμα της Λαμίας και τη θετική εργαζόμενη στο campus της Λάρισας που βρίσκονται σε καραντίνα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου