ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Αμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για την παράδοση της σορού του Κ. Κατσίφα

γ-σούρλας-αμεση-παρέμβαση-του-πρωθυπο-834987

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για την παράδοση της σορού του Κ. Κατσίφα στην οικογένειά του ζητεί ο πρ. Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

“Η άρνηση των αλβανικών αρχών να παραδώσουν τη σορό του Κ. Κατσίφα στην οικογένειά του συνιστά κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και εθνική προσβολή, αφού πρόκειται για ομογενή.

Για την προστασία της εθνικής μας αξιοπρέπειας και την άμβλυνση του πόνου των οικείων του, επιβάλλεται η προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, προς τον Αλβανό ομόλογό του για την άμεση παράδοση της σορού.

Είναι αίτημα – παράκληση που δέχτηκα από τα μέλη της οικογένειας και τους κατοίκους των Βουλιαρατών, που για περισσότερα από δέκα χρόνια, όπως και φέτος την 28η Οκτωβρίου-την ημέρα εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα- βρεθήκαμε στο χωριό, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Πεσόντων Μαχητών κατά το Έπος 1940 για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Ακόμη, με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των κομμάτων, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για το ανθρωπιστικό και εθνικό αυτό ζήτημα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου