ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφές για τη λειτουργία ναυτικού τομέα ΕΠΑΛ στο Τρίκερι

υπογραφές-για-τη-λειτουργία-ναυτικού-834830

Ενημέρωση γονέων και μαθητών προκειμένου να προταθεί η ίδρυση νέας εκπαιδευτικής δομής συνδεδεμένης με τη ναυτική παράδοση του τόπου

Στο στάδιο συγκέντρωσης υπογραφών από μαθητές που θα ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν ναυτικές σπουδές, παρακολουθώντας μαθήματα στον ναυτικό τομέα Επαγγελματικού Λυκείου, βρίσκεται ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Στόχος η συγκέντρωση 10 – 12 υπογραφών που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την ίδρυση και λειτουργία στο Τρίκερι ναυτικού τομέα που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο Επαγγελματικού Λυκείου.

Ηδη εδώ και περίπου δέκα ημέρες ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκ. Φορτούνας σε συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σ. Σαβελίδη, έθεσε το αίτημα δημιουργίας Ναυτικού Λυκείου στην περιοχή με την πλούσια ναυτική παράδοση. Για το αίτημα είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου.

Στον απόηχο της συνάντησης ξεκίνησε διαδικασία ενημέρωσης των γονέων μαθητών της ευρύτερης περιοχής για την προοπτική δημιουργίας νέας εκπαιδευτικής δομής υπό την προϋπόθεση να υπάρχει μαθητικό δυναμικό που θα τη στηρίξει.

Στόχος η συγκέντρωση τουλάχιστον 12 υπογραφών εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα αποτελέσει το «επιχείρημα» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση στο Τρίκερι παραρτήματος του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για τη λειτουργία ναυτικού τομέα που θα τονώσει και την ναυτική παράδοση του τόπου.

Όπως αναφέρει ο κ. Φορτούνας, αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους μαθητές το σχολείο μπορεί να λειτουργήσει άμεσα από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς το Τρίκερι διαθέτει Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις – κόσμημα που μπορεί να φιλοξενήσει και τη λειτουργία παραρτήματος Επαγγελματικού Λυκείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου