ΤΟΠΙΚΑ

Δίψα για ΕΨΑ και για γνώση

δίψα-για-εψα-και-για-γνώση-834712

Επίσκεψη μαθητών της Δ΄ τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου στο εργοστάσιο στην Αγριά

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου οι μαθητές των τμημάτων Δ΄1 και Δ΄2, της τετάρτης τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους, κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και από τη δασκάλα τους, κ. Αναστασία Κατσαβού, αντίστοιχα, στις 9.15 το πρωί, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΕΨΑ, στην Αγριά.

Ο τίτλος του παρόντος αποτελεί παράφραση της γνωστής διαφήμισης «Δίψα για ΕΨΑ» και δείχνει με σύντομο τρόπο ορισμένα από τα κίνητρα, που ώθησαν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική επίσκεψη.

Οι μικροί μαθητές, με αυτό τον τρόπο, απέδειξαν ότι, εκτός των άλλων, ενδιαφέρονται και για το κομμάτι της παραγωγικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας, το οποίο σχετίζεται με τα υπάρχοντα στο νομό μας εργοστάσια

Μόλις οι μαθητές της τετάρτης τάξης βρέθηκαν στο χώρο του εργοστασίου, τους υποδέχτηκαν με ένα πλατύ χαμόγελο οι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι της ΕΨΑ και στη συνέχεια έγιναν αποδέκτες μιας πολύπλευρης ενημερωτικής παρέμβασης, που έχει κατάλληλα σχεδιαστεί από την ΕΨΑ για επισκέπτες, που θέλουν να μάθουν.

Οι μικροί μαθητές ,στην αρχή, οδηγήθηκαν στον μουσειακό χώρο του εργοστασίου. Εκεί «ταξίδεψαν» στον χρόνο και ενημερώθηκαν συνοπτικά, στο πλαίσιο της τοπικής ιστορίας, για τις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνθήκες, που οδήγησαν, το 1924, τα αδέρφια Κοσμαδόπουλοι στο να δημιουργήσουν την «Ανώνυμος Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς Βόλου », η οποία, πολύ γρήγορα, ασχολήθηκε με την παραγωγή αναψυκτικών και χυμών.

Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και με τη βοήθεια της ξεναγού παρατήρησαν μηχανήματα, εργαλεία, αντικείμενα, φωτογραφίες, που ανήκουν σε μια άλλη εποχή…

Επακολούθησε η άκρως εντυπωσιακή επαφή με το σύγχρονο εργοστάσιο, όπου οι μαθητές, από απόσταση ασφαλείας, παρατήρησαν όλα τα στάδια της σημερινής γραμμής παραγωγής των αναψυκτικών και των χυμών ΕΨΑ.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με την παραλαβή, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάποιων αναμνηστικών δώρων, που χορήγησε το εργοστάσιο.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος « Εργοστάσια της Μαγνησίας», που υλοποιούν, την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, οι μαθητές των τμημάτων Δ΄1 και Δ΄2, της τετάρτης τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με την υποστήριξη του δασκάλου τους, κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη και της δασκάλας τους, κ. Αναστασίας Κατσαβού, αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου