ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τις επισκέψεις υπουργών

ο-συριζα-μαγνησίας-για-τις-επισκέψεις-834706

Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας υπογραμμίζονται τα εξής:

Δύο πολύ σημαντικές επισκέψεις υπουργών της κυβέρνησης πριν λίγες μέρες στον Βόλο ανέδειξαν σημαντικές πτυχές του κυβερνητικού έργου με ιδιαίτερη επικέντρωση σε θέματα που αφορούν το νομό μας.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Υφυπουργός μίλησε για τις θετικές εξελίξεις μετά τη συνολική συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στο Eurogroup, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους που ενισχύει την εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, διοχετεύοντας πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο σχέδιο Γιούνκερ, ως βασικά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζονται και αξιοποιούνται συμπληρωματικά και συνεκτικά μεταξύ τους.

Αναφερόμενος στη περιοχή της Μαγνησίας και ειδικότερα του Βόλου, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η αποβιομηχάνιση, πολύ πριν από την πρόσφατη κρίση η οποία επιδείνωσε την κατάσταση. Συνεπώς, το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η επιστροφή στο παλιό καθεστώς, αλλά η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, θεραπεύοντας τις αδυναμίες και τις στρεβλώσεις που συσσωρεύθηκαν τις περασμένες δεκαετίες, ώστε να αναδειχθούν οι παραγωγικές δυνατότητες του τόπου.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, «ξεπάγωσε» το πολύ σημαντικό έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.

Για τον τομέα της Υγείας τόνισε ότι την κυβέρνηση απασχολεί το ζήτημα της νησιών, όπως οι Βόρειες Σποράδες, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την νησιωτικότητα. Πρόσθεσε τέλος ότι είναι σημαντικά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης ανακοίνωσε πως πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΔΕ το έργο ανακατασκευής του οδικού άξονα στο Ξουρίχτι Πηλίου.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της ναυτικής εβδομάδας των οποίων κήρυξε την έναρξη, βρέθηκε στον Βόλο την Δευτέρα 30 Μαΐου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Στην πόλη προσήλθε επίσης η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να δεχτεί την παρασημοφόρηση από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος απένειμε τον Χρυσό Σταυρό στο Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή, για το τεράστιο έργο διάσωσης 140.000 προσφύγων στο Αιγαίο.

Απονέμοντας το παράσημο ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε τα εξής:

«Εκ μέρους του πληρώματος της εκκλησίας και ευρύτερα των πολιτών της Μαγνησίας επιθυμούμε να σας δηλώσουμε ότι έχουμε μείνει συγκλονισμένοι από τις ηρωικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση χιλιάδων προσφύγων, που αναζητώντας μια νέα πατρίδα και την ασφάλεια των παιδιών τους, βρίσκονται στη θάλασσα με κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή.
Οι εικόνες θρήνου στις παραλίες των νησιών μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συνείδησή μας, μόνο με τις εικόνες των ηρώων του Λιμενικού Σώματος, που σώζουν γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους.Αισθανόμαστε όλοι οι Μαγνησιώτες και εγώ προσωπικά περήφανοι …

Απόψε βραβεύουμε στο πρόσωπο σας κ. Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Σταμάτιε Ράπτη, όλους αυτούς τους ήρωες, στους οποίους θα ήθελα να σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ, και να τους εκφράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου».

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε με την σειρά του τον Μητροπολίτη για την πρωτοβουλία του, εξαίροντας και ο ίδιος το έργο του Λιμενικού Σώματος, του οποίου είναι πολιτικός προϊστάμενος.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον Βόλο ο Θοδωρής Δρίτσας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών λιμανιών, αλλά αντίθετα ένα νέο συγκροτημένο σχέδιο για την χάραξη μιας λιμενικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της για κάθε λιμάνι τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους διοικήσεις.


Αναφερόμενος στην πόλη του Βόλου επισήμανε ότι τιμά τους φορείς της που όλοι μαζί ενώνονται σε μια προσπάθεια να συνδέσουν τις προοπτικές της πόλης με τη θάλασσα, τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγάλες προσδοκίες. 


Επιπλέον επισήμανε ότι η οικονομική ύφεση έχει φθάσει τη χώρα σε οριακό σημείο και πλέον θα πρέπει να κινηθεί η διαδικασία ανάκαμψης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου