ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρή η υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στον Βόλο [photos]

λαμπρή-η-υποδοχή-της-παναγίας-σουμελά-834610

Με τις δέουσες τιμές και επισημότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα, η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά, προστάτιδας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο προαύλιο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Βόλου.

Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας και εφόρου του Ποντιακού Ελληνισμού, που φυλάσσεται στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, στο όρος Βέρμιο, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας, κόμισε στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και την υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του λαού.

Μετά την υποδοχή, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου και το βράδυ τελέστηκε το Μικρό Απόδειπνο στο ναό της Μεταμορφώσεως.

Από αύριο, Τρίτη 6 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, θα τελείται καθημερινά Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7.30-9.30π.μ. στην Μεταμόρφωση. Στις 11π.μ. θα ψάλλεται Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, στις 6μ.μ. Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και στις 9μ.μ. Μικρό Απόδειπνο.

Μεθαύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα τελεσθεί ο Ορθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και στις 11.30 θα ψαλεί η τελευταία Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά, μετά την οποία η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για να ενθρονισθεί και πάλι στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, στο όρος Βέρμιο, όπου φυλάσσεται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος, ο ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, θα παραμένει ανοικτός, από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου