ΤΟΠΙΚΑ

«Μάγνητες Τυφλοί»: «Είμαστε ισότιμοι πολίτες»

μάγνητες-τυφλοί-είμαστε-ισότιμοι-834436

Στο πλευρό του Συλλόγου ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος «Θέτις», που προσέφερε προχθές 60 βιβλία σε γραφή Μπράιγ

Γέφυρα επικοινωνίας με τους «Μάγνητες Τυφλούς» στήνει η σημαντική πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» να προσφέρει 60 βιβλία σε γραφή Μπράιγ για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Ορασης. Η πρωτοβουλία, που περιλαμβάνει επίσης την προσφορά γραφομηχανών σε γραφή Μπράιγ, ενισχύει την προσπάθεια των μελών του Συλλόγου να δραστηριοποιηθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο.

Στην κλειστή δράση, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο Παρκ, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η περίοδος της πανδημίας, δόθηκαν τα βιβλία στους «Μάγνητες Τυφλούς», στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις».

Την ευγνωμοσύνη των «Μάγνητων Τυφλών» εξέφρασε ο Λάμπρος Παρασκευάς, ιδρυτής του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ταυτόχρονα παράδειγμα προς μίμηση για όλους, υπενθυμίζοντας την ισότιμη παρουσία και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία όρασης στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι υπάρχει κόσμος που σκέφτεται ότι υπάρχουμε κι εμείς. Είναι πολύ σημαντικό να μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμους πολίτες, σε αντίθεση με άλλους συμπολίτες που παρκάρουν σε ράμπες, χωρίς να μας υπολογίζουν».

Δεν παρέλειψε, ταυτόχρονα, να αναφερθεί στη σημασία της παιδείας, επισημαίνοντας ότι: «Η δράση βοηθάει στην εξάλειψη της αμάθειας, βοηθάει στην παιδεία γενικά να μάθει ο κόσμος ότι και ο τυφλός είναι ένας πολίτης του βολιώτικου γίγνεσθαι. Απλά δεν βλέπει. Απλά διαβάζει με ιδιαίτερο τρόπο. Απλά περπατάει με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Είναι ένας πολίτης αυτής της πόλης και έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η νέα πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Θέτις» Ασημίνα Σέγκλια δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ξεκίνησε στη θητεία της προηγούμενης προέδρου Νένας Ζήση, με υπεύθυνη για το πρόγραμμα τη Μίτση Πασσιά. Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρόεδρος της «Θέτιδας» υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «η συνεργασία με τους «Μάγνητες Τυφλούς» ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου όταν καταφέραμε να πάρουμε αυτή την χρηματοδότηση, η οποία υπήρξε σε τρία στάδια και μπορέσαμε να δωρίσουμε τέσσερις γραφομηχανές Μπράιγ, χαρτί για τις γραφομηχανές, και σήμερα είναι η τελική φάση, η προσφορά των 60 βιβλίων».

Με την κοινωνική προσφορά να αποτελεί θεμελιώδη έννοια, η κ. Σέγκλια υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να βοηθάμε σε πολλούς τομείς, όπου υπάρχει ανάγκη». Επόμενη κοινωνική πρωτοβουλία του Σοροπριμιστικού Ομίλου «Θέτις» η στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία που έπληξε την Καρδίτσα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με την πρόεδρο να τονίζει ότι «προσπαθούμε να αφουγκραζόμαστε και να βλέπουμε πού υπάρχει ανάγκη, για να βοηθούμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου