ΤΟΠΙΚΑ

Εκφράζουν ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στον Βόλο

εκφράζουν-ανησυχία-για-την-αύξηση-κρο-834388

Προβληματισμένοι οι Βολιώτες με την έξαρση της πανδημίας – Ποια εκτιμούν ότι πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα για τον περιορισμό της διασποράς

Σε κλοιό ανησυχίας και προβληματισμού αρκετοί Βολιώτες, που παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της πανδημίας και την ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε σκέψεις, απόψεις, σχόλια και προβληματισμούς, επιχειρώντας ένα οδοιπορικό στην καρδιά της πόλης. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι ερωτηθέντες επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, ενώ τονίζουν ότι η οικονομία έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ανήσυχος εμφανίζεται ο συνταξιούχος Τόμης Ξούδης, ο οποίος παρατηρεί με πολλή προσοχή τα τεκταινόμενα και επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα μέτρα προστασίας των Γηροκομείων ανά την Ελλάδα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Εχοντας την πεποίθηση ότι οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, επισημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με την δέουσα προσοχή και αυξημένο αίσθημα ευθύνης, κυρίως από τους νέους. Υπέρμαχος των μέσων ατομικής προστασίας και της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, υποστηρίζει ότι το μπλε οινόπνευμα 95 βαθμών είναι το πιο ισχυρό αντισηπτικό. Παράλληλα τονίζει ότι: «Ανησυχώ γιατί τα παιδιά κάνουν διάφορες συγκεντρώσεις, που δεν έπρεπε να κάνουν. Μπορεί να αυξηθούν τα κρούσματα, γιατί τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης», ενώ επισημαίνει ότι «πρέπει να φορούμε μάσκες σε κλειστούς χώρους».

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται ο Βασίλης Τζελέπης, ιδιοκτήτης καφέ, για την αύξηση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού. «Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος, γιατί θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα πάμε σε lock down. Βλέποντας και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε ανάλογη πορεία. Με φοβίζει αυτό, γιατί είμαστε ήδη πολύ πιεσμένοι από το προηγούμενο lock down και με ανησυχεί πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση» αναφέρει μεταξύ άλλων. Παράλληλα επισημαίνει ότι δίνεται βαρύτητα από τους επαγγελματίες στην τήρηση των μέτρων, την χρήση μάσκας και αντισηπτικών και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

«Φυσικά και είμαι ανήσυχος, διότι οι αριθμοί την τελευταία εβδομάδα, μόλις άρχισε λίγο να χαλάει ο καιρός, εκτινάχτηκαν στα ύψη. Τόσα κρούσματα δεν είχαμε ούτε τον Απρίλιο που έγινε το γενικευμένο lock down. Πιστεύω ότι πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει, να μην περιμένει να φτάσουμε στην ύστατη κατάσταση, να κλείσουν όλα. Πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους η σοβαρότητα της κατάστασης και η τήρηση της μάσκας, των αποστάσεων και του αντισηπτικού», επισημαίνει ο Γιάννης Κατσιόπουλος, ταμίας στο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του πειθαρχικού Θεσσαλίας. Εκφράζοντας την άποψή του για την εξέλιξη της πανδημίας και των μέτρων που πιθανόν θα επιβληθούν, εκτιμά ότι «θεωρώ πιο πιθανό να συνεχιστούν τα τοπικά lock down, γιατί αυτή την στιγμή δεν ξέρω αν η οικονομία αντέχει ένα γενικευμένο lock down. Είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί η χρήση μάσκας παντού, ίσως και αναγκαίο στην τωρινή κατάσταση».

Ανησυχία στον τουρισμό και την αγορά

Με τον τουρισμό να έχει υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας, είναι διάχυτη η ανησυχία στον κλάδο, που δοκιμάζεται σκληρά. «Μας ανησυχεί σαφέστατα και στο θέμα της δουλειάς μας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Σίγουρα η αύξηση των κρουσμάτων δεν βοηθάει στο να προγραμματίσουμε εκδρομές, γιατί δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει συμμετοχή» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου. Αναπτύσσοντας τις θέσεις της, κάνει λόγο για μια «πολύ δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη συνθήκη, που εντείνει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στον τουρισμό». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι αποδυναμώνει το ενδιαφέρον για ταξίδια σε τουριστικούς προορισμούς. Εκδρομές που «πουλούσαν» κατά κόρον στη διάρκεια του χειμώνα πλέον βρίσκονται εκτός της σκέψης του κόσμου λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος ο προγραμματισμός εκδρομών στα ταξιδιωτικά γραφεία.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η εμπορική αγορά, με όλους τους κλάδους να πλήττονται και τους επαγγελματίες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια την χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και τα αντισηπτικά χεριών στα καταστήματά τους. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο έμπορος Μιχάλης Σαμπεθάϊ, επισημαίνει ότι «πρέπει να προσέχουμε όλοι, να τρεφόμαστε καλά για να έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό, να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Η χρήση της μάσκας προστατεύει τους γύρω μας». Με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι ορατές στην αγορά, τονίζει ότι η αγορά και η οικονομία, γενικότερα, δεν σηκώνουν δεύτερο lock down, για να προσθέσει με έμφαση: «Είναι αναγκαία η ενίσχυση των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου