ΤΟΠΙΚΑ

Μαθηματικός διαγωνισμός εντός σχολείων τηρουμένων των μέτρων για τον COVID-19

μαθηματικός-διαγωνισμός-εντός-σχολε-832908

Στα ίδια τα σχολεία στα οποία φοιτούν οι μαθητές, με βάση τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον COVID-19 θα διεξαχθεί φέτος από το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο διπλός διαγωνισμός μαθηματικών – θεσμός για την περιοχή. Πρόκειται για την α’ φάση του 81ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για μαθητές Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου και του 10ου Τοπικού Διαγωνισμού για μαθητές Α’ Γυμνασίου, στα μαθηματικά, «Ο Θαλής 2020»

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ο διαγωνισμός φέτος θα πραγματοποιηθεί εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες 12:00-14:00 και ειδικά φέτος θα έχει διάρκεια δυο ωρών, θα απαρτίζεται δε από τρία θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Εξεταστικό κέντρο θα είναι όποιο σχολείο έχει ενδιαφερόμενους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να διαθέσει ανάλογα με το πλήθος των μαθητών τις αντίστοιχες αίθουσες (χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος) και τους αντίστοιχους επιτηρητές.

Ο 81ος διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών Λυκείων της χώρας και τοπικά για τον Ν. Μαγνησίας o 10ος τοπικός διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Ο διευθυντής του σχολείου, για να δηλώσει τη συμμετοχή του σχολείου, θα πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα που θα βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU2jeMipPZ5j2HdjHfWASIEk0lqesl-xR3Gt9dXwepuoXijA/viewform.

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι σημαντικά γιατί θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία και για την αποστολή των θεμάτων στα σχολεία – εξεταστικά κέντρα. Η συμμετοχή των μαθητών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1iAMhTpN2cg7E5MN0v82epTWRfAxoxSkDQ3fjiS08Xkw/viewform ή ονομαστικά στον διευθυντή ή στον υπεύθυνο καθηγητή του σχολείου τους.

Τα γραπτά θα παραληφθούν από μέλη του παραρτήματος της ΕΜΕ Μαγνησίας σε συνεννόηση με τον διευθυντή ή τον υπεύθυνο μαθηματικό κάθε σχολικής μονάδας ή θα αποσταλούν στην ταχυδρομική διεύθυνση Ε.Μ.Ε. – Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1986 διεύθυνση: ΕΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – Τ.Θ. 1038 – 38001 ΒΟΛΟΣ.

Στη συνέχεια αφού διορθωθούν από τους βαθμολογητές του παραρτήματος θα αποσταλούν για τη δεύτερη και τελική διόρθωση στα κεντρικά της ΕΜΕ στην Αθήνα για την έκδοση των αποτελεσμάτων. Στην περίπτωση που οι μαθηματικοί ορισμένων σχολείων επιθυμούν να διορθώσουν τα γραπτά ως πρώτοι διορθωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το παράρτημα για να τους προωθηθούν οι οδηγίες διόρθωσης-βαθμολόγησης και οι ενδεικτικές λύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου