ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση 33.400 ευρώ για τη σχολική αυλή στη Ζαγορά που καταρρέει

χρηματοδότηση-33-400-ευρώ-για-τη-σχολική-αυ-832798

Χρηματοδότηση ύψους 33.400 ευρώ έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου προκειμένου να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, η οποία καταρρέει.

Πιο συγκεκριμένα, ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς υπέστη σοβαρή καθίζηση, από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον Ιανουάριο του 2018. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται σε κάθε έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα ρωγμές, λακκούβες και ανασηκωμένες πλάκες σε πολλά σημεία της αυλής να καθιστούν αδύνατο τον προαυλισμό των μαθητών, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την ανάγκη της ανακατασκευής του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς μετέφερε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος απέσπασε την δέσμευση έγκρισης του απαιτούμενου κονδυλίου, ύψους 33.400 ευρώ, για την επιδιόρθωση των ζημιών, μέσω του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας.

Το κονδύλι δόθηκε στον Δήμο και άμεσα αρχίζουν οι εργασίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο μεταξύ σε επίσκεψη εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Ζαγοράς Μουρεσίου στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο υπήρξε δέσμευση για την οικονομική ενίσχυση του δήμου με το ποσό των 400.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, στις 4 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου