ΤΟΠΙΚΑ

«Πάγο» στη βιομηχανία Λεβεντέρης από το ΣΕΠΕ για την απουσία ηλεκτρολόγου

πάγο-στη-βιομηχανία-λεβεντέρης-από-832787

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας, τριμερής την ερχόμενη Τρίτη στην Επιθεώρηση

Αυτοψία στο χώρο του εργοστασίου Λεβεντέρης έκανε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας με τεχνικούς ασφαλείας μαζί με την Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας.

Το κλιμάκιο έκανε επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις στις οποίες όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον ηλεκτρολόγος μετά την απόλυση του ενός και μοναδικού που απασχολούνταν στην επιχείρηση. Από το ΣΕΠΕ κατέστη σαφές ότι δεν μπορεί να δοθεί έγκριση για λειτουργία των μηχανημάτων του εργοστασίου εφόσον δεν υπάρχει ηλεκτρολόγος και ζητήθηκε πριν οποιαδήποτε λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού να υπάρξει έλεγχος από ιδιώτη ηλεκτρολόγο μηχανολόγο.

Για τα ευρήματα της αυτοψίας που έγινε θα συνταχθεί πόρισμα από το κλιμάκιο, ενώ τα βλέμματα όλων είναι πλέον στραμμένα στην τριμερή που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Επιθεώρηση Εργασίας στο Βόλο μετά από αίτημα του σωματείου προκειμένου η εταιρεία να ξεκαθαρίσει τη θέση της αφενός και αφετέρου να ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν και οι οποίες σύμφωνα με τα συνδικάτα είναι παράνομες και καταχρηστικές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σωματείο έχει ζητήσει τη σύγκληση τριμερούς και στο υπουργείο Εργασίας η οποία όμως μετατίθεται για τις επόμενες εβδομάδες καθώς σήμερα μεσολαβεί και η γενική συνέλευση μετόχων της Λεβεντέρης στην Αθήνα. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στη Λεβεντέρης συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες τις καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας προκειμένου να ανακληθούν οι τρεις απολύσεις που έγιναν μέσα στο εργοστάσιο προκαλώντας νέα αναταραχή στο χώρο δουλειάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου