ΤΟΠΙΚΑ

«Υπάρχουν άνθρωποι που μας προφυλάσσουν»

υπάρχουν-άνθρωποι-που-μας-προφυλάσσ-832769

Συγκινημένη η γιατρός για τη σύλληψη του 25χρονου Αλβανού

Εκπληξη, ικανοποίηση, υπηρηφάνεια… Η 46χρονη γιατρός που στις 23 Ιουλίου του 2015 έπεσε θύμα ληστείας στο σπίτι της όπου βρισκόταν και τα δύο ανήλικα παιδιά της, δεν έχει λόγια για εκφράσει τα συναισθήματα που την κατέκλεισαν όταν ενημερώθηκε ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εντόπισε και συνέλαβε τον έναν ληστή. Ο 25χρονος Αλβανός θα οδηγηθεί σήμερα στη Δικαιοσύνη μετά τη χθεσινή προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από την Ανακρίτρια Βόλου.

Ενας χρόνος πέρασε σχεδόν από τη φοβερή εμπειρία που στοίχισε στην ίδια και την οικογένειά της την αλλαγή της καθημερινότητας, αλλά οι έρευνες συνεχίζονταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αν και δεν υπήρχε εξέλιξη για την εν λόγω ληστεία στο αστυνομικό δελτίο, άοκνα και τελικά απέδωσαν καρπούς. Νοιώθω υπερήφανη, που ανήκω σε αυτήν την κοινότητα, που υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για να μας προφυλάσσουν από τους κινδύνους που μας απειλούν, είπε συγκινημένη ενθυμούμενη την ανεξίτηλα μέχρι σήμερα χαραγμένη στη μνήμη εμπειρία που έζησε.

Στο σπίτι της μπήκαν δύο ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με καλσόν. Ακολούθησαν στιγμές ανείπωτης αγωνίας και τρόμου μέσα. Η ληστεία, όπως λέει, άλλαξε τις συνήθειες του σπιτιού. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι πάντοτε κλειδωμένα το βράδυ πριν η οικογένεια πέσει να κοιμηθεί. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με συναγερμό. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους για το έργο τους. Είναι μεγάλη ασφάλεια να ξέρεις ότι αν και ο καιρός περνάει και η ζωή συνεχίζεται, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που φροντίζουν για τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών μας» είπε η ίδια για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι ληστές φίμωσαν την 46χρονη γυναίκα, την έδεσαν μέσα στο σπίτι της, φίμωσαν και έδεσαν και το 13χρονο γιο της. Πήραν χρήματα, χρυσαφικά, το κλειδί του αυτοκινήτου, τους κλείδωσαν στη σοφίτα και αποχώρησαν σαν κύριοι. «Ξέροντας ότι δεν ησυχάζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά, οι δράστες θα σκεφτούν πολλές φορές για να οργανώσουν κάτι σε βάρος καθημερινών ανθρώπων, που δουλεύουν στο Βόλο, ζουν στο πόλη, αγαπούν την περιοχή» ανέφερε. Η 46χρονη απευθύνει τα θερμά της συγχαρητήρια και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι ασχολούνταν και ενδιαφέρονταν. Ομως καθημερινά συμβαίνουν πράγματα. Νέες υποθέσεις ίσως αποτελούσαν προτεραιότητα. Ομως δεν είμαστε χωρίς ασφάλεια. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τους τιμωρήσουν. Δεν μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια του κόσμου και να τρομοκρατούν».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου