ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για το κτιριακό

αντιδράσεις-για-το-κτιριακό-832761

Μετά την απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπ. Δικαιοσύνης που κρίνει κατάλληλο το Δικαστικό Μέγαρο για την εύρυθμη λειτουργία του

«Φωτιές» άναψε στα Δικαστήρια Βόλου η απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το υπάρχον δικαστικό μέγαρο επί των οδών Ανθ. Γαζή, Ιωλκού, Γαλλίας και Κουταρέλια επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του Πρωτοδικείου, αλλά και του Ειρηνοδικείου, καθώς από το υπάρχον κτίριο εκτιμά ότι περισσεύουν και 425 τετραγωνικά μέτρα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου συγκάλεσε χθες εκτάκτως Διοικητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Διεύθυνση επισημαίνει ότι εφόσον δεν επαρκούν οι χώροι του κτιρίου για τις υπάρχουσες ανάγκες, τότε μπορεί να ζητηθεί η …μεταστέγαση των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου. Θορυβημένοι είναι και οι Δικαστικοί Υπάλληλοι. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου θα συγκληθεί σε Γενική Συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τις εξελίξεις. Εξάλλου, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η αλληλογραφία μεταξύ Πρωτοδικείου Βόλου και υπουργείου Δικαιοσύνης άνοιξε από το Ειρηνοδικείο, το οποίο δικαιολογημένα θέτει θέμα μετεγκατάστασης στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στην οδό Γαλλίας ελλείψει επαρκών χώρων για το αρχείο.Η πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννα Παπαδημητρίου, τόνισε ότι η Συνέλευση θα αποφασίσει ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες οι υπάλληλοι θα προχωρήσουν από εδώ και στο εξής για το επίμαχο θέμα.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διάχυτος ο προβληματισμός εάν αυτή η απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών απηχεί και την πολιτική βούληση του υπουργείου ή όχι. Είναι η πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια που μία αρμόδια Υπηρεσία θεωρεί κατάλληλο το Δικαστικό Μέγαρο για την εύρυθμη λειτουργία του σε αντίθεση με όλους του αρμόδιους φορείς της πόλης που συμφωνούν στην ακαταλληλότητα του κτιρίου, επισημάνθηκε από τα μέλη.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, ο οποίος ενημερώθηκε για το έγγραφο από την πρόεδρο του Πρωτοδικείου Πηνελόπη Λέτσιου στις 27 Μάιου, έχει ήδη ενημερώσει για το πρόβλημα τους βουλευτές Μαγνησίας. Θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Να επισημανθεί ότι το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ‘20 και η τελευταία παρέμβαση που έγινε ήταν τη δεκαετία του ’70 με την επέκτασή του προς τη μεριά της οδού Κουταρέλια.

Οι χώροι του Δικαστικού Μεγάρου με βάσει τις σημερινές ανάγκες κρίνονται ανεπαρκέστατοι ιδιαίτερα μετά την αύξηση του όγκου εργασίας του Ειρηνοδικείου Βόλου και τις συγχωνεύσεις του με τα Ειρηνοδικεία της Περιφέρειας τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιπλέον, η φθορά του χρόνου έχει δημιουργήσει ρωγμές στους τοίχους, ενώ υπάρχουν σκουριασμένες σωλήνες, σπασμένα πλακάκια. Πιο σοβαρό όμως κρίνεται το θέμα της έλλειψης χώρων. Αν και εκτιμάται ότι τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει από πλευράς του Πρωτοδικείου, ωστόσο εάν κριθεί σκόπιμο ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου θα υποχρεωθεί να μεταστεγάσει τα γραφεία του και να απελευθερώσει το εντευκτήριο, το χώρο εκδόσεως γραμματίων παγίων εισφορών και το γραφείο γραμματειακής υποστήριξης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου