ΤΟΠΙΚΑ

«Δίκη –πορεία» αντιφασιστών στους δρόμους του Βόλου

δίκη-πορεία-αντιφασιστών-στους-δρ-832448

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή το πρωί, ομάδα περίπου 50 μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, με αφορμή την εκδίκαση υπόθεση με κατηγορούμενος δύο αντιφασίστες.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων και η ομάδα των αντιφασιστών συνέχισε τη διαμαρτυρία με «δίκη –πορεία» -όπως τη χαρακτήρισαν – στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται οι δύο αντιφασίστες, αφορά στα επεισόδια που έγιναν στην παραλία της πόλης την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής συνεπλάκη με ομάδα αντιφασιστών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις χρυσαυγίτες και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Η συμπλοκή των δύο μελών συνέβησαν μία ημέρα μετά την διαμονή τροφίμων μόνο σε Ελληνες, που είχε διοργανώσει η Χρυσή Αυγή στην παραλία, οπότε είχαν συλληφθεί και κρατήθηκαν από την Αστυνομία αντιφασίστες για επεισόδια που έγιναν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που διένειμαν οι αντιφασίστες κατά τη σημερινή τους πορεία, «την Κυριακή 23-12-12, χωρίς την παρουσία της αστυνομίας, σε συνάντηση τοπικών ταγμάτων εφόδου και της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστών, τα πτυσσόμενα γκλοπς και μαχαίρια τους δεν ήταν αρκετά για να τους προστατέψουν, με αποτέλεσμα 3 χρυσαυγίτες να βρεθούν στο Νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γραμματέας της ντόπιας Χρυσής Αυγής, συνεργός του Μιχαλολιάκου σε βομβιστικές παρακρατικές επιθέσεις στην Αθήνα στα τέλη του ’70 και νυν εκπαιδευτής των τοπικών ταγμάτων εφόδου, τον οποίο τα ΜΜΕ παρουσίασαν ως αθώο πολίτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου