ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος ο 18χρονος που επιτέθηκε σε περίπτερο στον Βόλο

ελεύθερος-ο-18χρονος-που-επιτέθηκε-σε-πε-832440

Μετά την εξιχνίαση της ληστείας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Ελεύθερος αφέθηκε ο 18χρονος, που συνελήφθη για την επίθεση σε περίπτερο την περασμένη Τρίτη στον Βόλο με θύμα 50χρονη υπάλληλο που έζησε στιγμές τρόμου. Ο 18χρονος, που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δεν κρατήθηκε, καθώς η σύλληψή του έγινε εκτός ορίων αυτοφώρου.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Βόλου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που εξιχνίασε την υπόθεση.

Το πιθανότερο εκτιμάται ότι είναι να επιληφθεί της υπόθεσης εισαγγελέας ανηλίκων, καθώς ο θύτης είναι οριακά ενήλικος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος συνελήφθη όταν αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εκτός υπηρεσίας τον είδε στο κέντρο του Βόλου να μετακινείται με ποδήλατο και τον αναγνώρισε.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου όλες τις προηγούμενες μέρες συγκέντρωνε στοιχεία για την επίθεση και είχε συλλέξει και υλικό από κάμερες.

Ο 18χρονος φέρεται να παραδέχτηκε τις πράξεις του και για να δικαιολογηθεί είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για σπουδές σε ΙΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζει με τον μεγαλύτερο αδερφό του και είχε ξοδέψει τα χρήματα που του είχαν στείλει για τις σπουδές οι γονείς του, οι οποίοι μένουν στο εξωτερικό.

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα επιτέθηκε στην υπάλληλο περιπτέρου σε ανύποπτη χρονική και απαίτησε και άρπαξε τις εισπράξεις της που ήταν περίπου 200 ευρώ με απειλή μαχαιριού.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν από το σπίτι του τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα σαν πειστήρια, δεν βρήκαν όμως και το μαχαίρι που εκτιμάται ότι ο θύτης το είχε ξεφορτωθεί για να μην το έχει επάνω του.

Επίσης, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου