ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια της 5ης ΥΠΕ για μη πρόσκληση σε εκδήλωση συνταξιούχων

δυσαρέσκεια-της-5ης-υπε-για-μη-πρόσκλησ-832263

Τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στ. Ελλάδος για μη πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού που διοργανώθηκε προχθές Τετάρτη στον Βόλο από συνταξιουχικές οργανώσεις.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση της Διοίκησης αναφέρονται τα εξής: “Η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, σχετικά με την εκδήλωση που οργανώθηκε από τους φορείς των Συνταξιούχων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΣΕ, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μμ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Δημητριάδος, με θέμα το θεσμό του οικογενειακού ιατρού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή και ως ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές στο σύστημα υγείας, ουδέποτε έλαβε γνώση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ούτε κλήθηκε να συμμετέχει σ’ αυτήν· ως εκ τούτου διατηρεί τις επιφυλάξεις της για την ορθότητα των λεχθέντων.

Η απουσία επίσημης ενημέρωσης ενέχει τον κίνδυνο ελλιπούς πληροφόρησης και αναποτελεσματικής χρήσης των υπηρεσιών υγείας με αποτέλεσμα την αναίτια ταλαιπωρία των πολιτών και των οικογενειών τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου