ΤΟΠΙΚΑ

Κυριακάτικα χωρίς νερό η Μακρινίτσα

κυριακάτικα-χωρίς-νερό-η-μακρινίτσα-832179

Ιδιοκτήτες καταστημάτων γέμιζαν κανάτες και κουβάδες από τα «λιονταράκια», αλλά και πάλι η κατάσταση δεν σωζόταν

Κυριακάτικα χωρίς νερό έμεινε η Μακρινίτσα μετά από βλάβη, που σημειώθηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης. Οι βρύσες στις επιχειρήσεις εστίασης στέρεψαν την ώρα αιχμής, περίπου στις δύο το μεσημέρι, με τους ιδιοκτήτες αρχικά να επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κουβαλώντας νερό με κανάτες και κουβάδες από τα «λιονταράκια» και στη συνέχεια διώχνοντας ορδές… πελατών. Εκατοντάδες εκδρομείς, που βρέθηκαν στο «μπαλκόνι του Πηλίου» εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, δεν είχαν πού να πάνε, αφού «έτρωγαν πόρτα» από το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα υδροδότησης άρχισε από νωρίς το πρωί. Αρχικά τα σπίτια πάνω από την πλατεία δεν είχαν νερό και στις 2 μετά το μεσημέρι οι βρύσες στέρεψαν στο ύψος της κεντρικής πλατείας της Μακρινίτσας. Εκείνη την ώρα στο χωριό βρίσκονταν εκατοντάδες επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων είχαν ανέβει στο Πήλιο και για το Ράλι Κένταυρος.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού. Ιδιοκτήτες καταστημάτων για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αναγκάζονταν να βγαίνουν με τις κανάτες ο ένας μετά τον άλλο στο κεντρικό σημείο της πλατείας στα «λιονταράκια» για να γεμίζουν νερό. Κάποιοι βγήκαν και με τους κουβάδες για να καθαρίσουν τις τουαλέτες.

Η ώρα περνούσε και η υδροδότηση δεν επανερχόταν. Από τα μαγαζιά είχαν βγει όλα τα πιάτα και τα ποτήρια που υπήρχαν στις πιατοθήκες και ποτηροθήκες μέχρι το σημείο που δεν υπήρχαν άλλα για να εξυπηρετηθούν οι θαμώνες. Παράλληλα εξηγούσαν στους πελάτες ότι δεν μπορούν να πάνε… τουαλέτα λόγω έλλειψης νερού.

Οταν εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες «αντοχές» των επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες και σερβιτόροι άρχισαν να διώχνουν κόσμο. Τους ζητούσαν «συγγνώμη», εξηγούσαν το πρόβλημα και τους ανακοίνωναν ότι δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν. Ορδές… εκδρομέων κατανοούσαν μεν το πρόβλημα, δεν είχαν όμως πού να πάνε και αναγκάζονταν να φύγουν από το χωριό.

Οι επιχειρήσεις που περιμένουν ένα Σαββατοκύριακο για να κινηθούν, υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Εως και το βράδυ επιχειρήσεις δεν είχαν νερό ή κάποιες είχαν πολύ μικρή πίεση

Τρεις πηγές διοχετεύουν το νερό τους στα ρέματα

Οπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΥΑΜΒ, υπέστη βλάβη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης και δεδομένου ότι η παροχή των πηγών είναι μειωμένη υπήρξε πρόβλημα στην υδροδότηση. Μέρος του προβλήματος αποδόθηκε και στην αύξηση της κατανάλωσης που σημειώθηκε ακριβώς λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών εξαιτίας και του Ράλι Κένταυρος.

Ωστόσο κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής μιλούν για «απαράδεκτες δικαιολογίες». «Η Μακρινίτσα διαθέτει έξι πηγές εκ των οποίων οι τρεις διοχετεύουν το νερό τους στα ρέματα επειδή δεν έχουν επιδιορθωθεί μικροβλάβες, ώστε το νερό τους να διοχετεύεται στην κεντρική δεξαμενή. Εχουμε ενημερώσει εδώ και χρόνια για τις ζημιές και κανείς δεν έχει φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος και την εκμετάλλευση πηγών που μάλιστα έχουν μεγάλη παροχή νερού», σημειώνουν διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και επιχειρηματίες.

Από χθες πάντως η βλάβη άρχισε να επιδιορθώνεται σταδιακά και η υδροδότηση να επανέρχεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου