ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές τρύγησαν σταφύλια

φοιτητές-τρύγησαν-σταφύλια-831421

Φοιτητές και απόφοιτοι πλέον του τμήματος Φυτικής Παραγωγής συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του αμπελώνα

Τον πρώτο τρύγο από τον πειραματικό αμπελώνα που δημιούργησε το εργαστήριο αμπελουργίας του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν στις αρχές Οκτωβρίου φοιτητές και στη συνέχεια ακολούθησε η οινοποίηση για την παραγωγή αμπελοοινικών προϊόντων.

Στον αμπελώνα φυτεύτηκαν και καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα δεκάδες ελληνικές και ξενικές ποικιλίες αμπέλου (Vitis vinifera L.). Πρόκειται κυρίως για ποικιλίες οινοποιίας, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούνται και ποικιλίες που προορίζονται για την παραγωγή σταφυλιών επιτραπέζιας χρήσης, αλλά και για την παραγωγή σταφίδας και είναι διαμορφωμένες τόσο σε γραμμικά, όσο και σε παραδοσιακά συστήματα διαμόρφωσης.

Το εγχείρημα υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη των μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. του τμήματος, όσο και με τη σημαντική συμμετοχή των τελειόφοιτων φοιτητών και αποφοίτων στις κυριότερες καλλιεργητικές τεχνικές της αμπέλου, σε μια προσπάθεια που διήρκησε τρία χρόνια και από την οποία ήδη προέκυψαν οι πρώτες πτυχιακές διατριβές.

Η λέκτορας Δέσποινα Πετούμενου απευθύνει ευχαριστίες στους κ.κ. Νικόλαο Δαναλάτο και Νικόλαο Τσιρόπουλο, πρώην και νυν προέδρους αντίστοιχα του ΤΓΦΠΑΠ, που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του και στους τελειόφοιτους φοιτητές και αποφοίτους που έλαβαν μέρος στην περάτωση αυτού του έργου: Καλαθά Βασιλική, Ξυράφης Ευστράτιος, Χατζηφιλίππου Ειρηναίος, Καμπελάρι Φαΐκ, Γεωργουδάκη Τριανταφυλλιά, Παπανικολάου Χρήστος, Νικολάου Σοφία, Πουτσιούκκα Ροδούλα, Μαγκούτη Σωτηρία, Μπατζιανούλης Ιωάννης, Ασλανίδου Μαρία, Βολιώτη Μαρία, Γερμάνη Ραφαηλία, Μαλέτσικα Περσεφόνη, Λύπας Ανδρέας, Αντωνάτου Ασπασία, Αρζουμανίδης Ανδρεάς, Ασημακόπουλος Θεόδωρος, Διαμάντης Αθανάσιος, Δομτζίδου Χρυσάνθη, Ζαφειριάδης Ιωάννης, Ζωγράφος Σπύρος, Καραμητράκης Θεόδωρος, Καρανάσου Κωνσταντίνα, Κεσίδου Γεωργία, Κοτσαλίδου Νίκη, Κουρουνιώτου Ευαγγελία, Κουρούτσαλη Μαρία Άννα, Ναουνούλης Ιωάννης, Παπαβασιλείου Παναγιώτης, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπίτση Λυδία-Ευαγγελία, Παρασκευά Αθηνά, Ρούμπας Άγγελος, Σπανουδάκη Στυλιανή, Σχίζας Αντώνιος, Τσιανάκα Καλλιόπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου