ΤΟΠΙΚΑ

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι θεολόγοι

προσφεύγουν-στη-δικαιοσύνη-οι-θεολόγ-831398

Εν αναμονή της μη επιθυμητής συνολικής αλλαγής του περιεχομένου και του προσανατολισμού του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Δημοτικό -Γυμνάσιο – Λύκειο , που όπως εξαγγέλθηκε θα εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος και χωρίς να έχουν παύσει οι αντιδράσεις, ο κλάδος των θεολόγων της Μαγνησίας καταγγέλλει ότι δέχεται ακόμη ένα καίριο πλήγμα από το Υπουργείο Παιδείας.

«Αφαιρείται άδικα χωρίς καμία αιτία που να δικαιολογεί αυτήν την αλλαγή, η δεύτερη ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας στο Γυμνάσιο ,από τους θεολόγους ΠΕ 01, που εθιμικά, επιστημονικά και δικαιωματικά το δίδασκαν εδώ και αρκετά χρόνια, αφού ο κάθε πτυχιούχος θεολογικής σχολής έχει διδαχθεί τουλάχιστον δέκα γνωστικά αντικείμενα ιστορίας κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, ιδιαίτερα βυζαντινής, μεσαιωνικής, θρησκειών και εκκλησιών και επιπλέον ειδικά μαθήματα βυζαντινής αρχαιολογίας», επισημαίνουν.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι πρόδηλοι πλέον οι σκοποί του κ. Υπουργού, που στο όνομα των επί προχείρω αλλαγών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να συμβουλεύεται και να διαλέγεται με την εκπαιδευτική κοινότητα, παρασύρεται και λειτουργεί υπό το κράτος προσωπικών ιδεοληψιών και φιλοδοξιών ίσως, με αποτέλεσμα να δημιουργεί, παρά να λύνει προβλήματα.

Ως Ενωση θεολόγων, υπερασπιζόμενοι το σωστό δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την άρση των καινοφανών και αστήρικτων επιστημονικά, αποφάσεων του Υπουργείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου