ΤΟΠΙΚΑ

Υποστελεχωμένη η οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου

υποστελεχωμένη-η-οφθαλμολογική-κλιν-831390

Το ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων σε μόνιμους οφθαλμίατρους του Αχιλλοπούλειου Γ.Ν. Βόλου φέρνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας να αντιμετωπιστεί άμεσα η υποστελέχωση της οφθαλμολογικής κλινικής.

Η ερώτηση έχει ως εξής: «Υπολειτουργεί η οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. Βόλου, καθώς οι αυξημένες ανάγκες του Νομού καλύπτονται μόνο από ένα μόνιμο ιατρό και έναν επικουρικό, του οποίου η σύμβαση λήγει άμεσα. Η ελλιπής στελέχωση της οφθαλμολογικής κλινικής οδηγεί σε λίστες μεγάλης αναμονής των ασθενών που επιθυμούν να εξεταστούν, καθώς τα εξωτερικά ιατρεία πραγματοποιούνται μόλις τρεις φορές την εβδομάδα. Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό της κλινικής υπερβάλει εαυτόν προκειμένω να ανταπεξέλθει στα εξοντωτικά ωράρια που απαιτούνται για να καλύψουν τα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλεπόμενες θέσεις μόνιμων ιατρών στην οφθαλμολογική κλινική είναι τρείς, εκ των οποίων οι δύο παραμένουν κενές, ενώ η στελέχωσή τους κρίνεται απαραίτητη.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς και πότε προτίθεται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση της οφθαλμολογικής κλινικής του Γ.Ν. Βόλου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου