ΤΟΠΙΚΑ

Συνωστισμός για τον ΕΝΦΙΑ ~ Το αδιαχώρητο στα ΕΛΤΑ στη Δημητριάδος

συνωστισμός-για-τον-ενφια-το-αδιαχώρη-83117

Ουρές και στα γκισέ τραπεζών αλλά και στην Εφορία

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες με τους φορολογούμενους να μπαίνουν στη σειρά με το άνοιγμα των καταστημάτων για να πληρώσουν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Η πληρωμή του ειδικού φόρου που λήγει σήμερα, Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε συνωστισμό έξω από τα γκισέ των Τραπεζών και στα ΕΛΤΑ στην οδό Δημητριάδος ακόμη και έξω από την είσοδο του κτιρίου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Ειδικά στα ΕΛΤΑ ο συνωστισμός συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι και τις 8.30 το βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 5.45 το απόγευμα το χαρτί με τη σειρά προτεραιότητας στα ΕΛΤΑ έγραφε 641 νούμερο. Στην είσοδο του Ταχυδρομείου υπήρχε κόσμος που ανέμενε για την εξυπηρέτησή του επί μιάμιση ώρα με το χαρτάκι ανά χείρας να γράφει 421.

Οι υπάλληλοι υπομονετικά υπερέβησαν τον εαυτό τους με σκοπό να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς φορολογούμενους.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Δημητριάδος θα είναι και σήμερα ανοιχτό μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Στο μεταξύ, δεκάδες ήταν οι πολίτες που απευθύνθηκαν στην Εφορία Βόλου είτε για πληρωμή του ειδικού φόρου είτε για διευκρινήσεις αν και η Δ.Ο.Υ. δεν είναι αρμόδια, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μην μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Η Δ.Ο.Υ. Βόλου δεν έχει καμία εμπλοκή ούτε με την πληρωμή ούτε με τον έλεγχο του ειδικού φόρου. Οπως ενημέρωσε χθες ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας Αλέκος Κεχαγιάς, «οι οποιεσδήποτε διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν αφού ενεργοποιηθεί η ειδική λειτουργία του TAXISnet στις 15-20 Οκτωβρίου.

Οι αλλαγές στις ειδικές κατηγορίες θα γίνουν αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα, ενώ οι όποιες διαφορές στο συνολικό ποσό του φόρου με τις διορθώσεις του Ε9 θα αφαιρεθούν από τις τελευταίες δόσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την εικόνα συνωστισμού που επικράτησε χθες σε ΕΛΤΑ και Τράπεζες, ο Αλ. Κεχαγιάς επισήμανε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή του φόρου είναι τόκος 0,73%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου