ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη της αγρότισσας

πρωτοβουλίες-για-τη-στήριξη-της-αγρότ-830876

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στ. Αραχωβίτη και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Την κ. Χρυσοβελώνη συνόδευε η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Φ. Κούβελα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό για τη δρομολόγηση προγραμμάτων που θα βοηθούν τις γυναίκες αγρότισσες εργαζόμενες ή επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα συμπεράσματα από τις μέχρι σήμερα δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από την Γενική Γραμματεία Ισότητας από κοινού με στελέχη του ΥπΑΑΤ. Εξετάστηκε, επίσης, το αίτημα που προβάλλει πλήθος αγροτισσών για υλοποίηση δράσεων κατάρτισης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης, την παρακίνηση μεγαλύτερου μέρους γυναικών στην ενασχόληση με την αγροτική παραγωγή και την οικοτεχνία-μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και την ουσιαστική εμπλοκή τους με την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν από κοινού στον ορισμό υπεύθυνης στο ΥπΑΑΤ για θέματα Ισότητας, στη διοργάνωση δεύτερου συνεδρίου και έκθεσης γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών σε συνέχεια του πρώτου και σε δράσεις εκπαίδευσης σε αγρότισσες. Επίσης, σε δράσεις για την διαχρονική ανάδειξη της συμβολής της αγρότισσας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, στην αγροτική κοινωνία και στην οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου