ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώνονται μετά από δύο χρόνια!

πληρώνονται-μετά-από-δύο-χρόνια-82995
Το «πράσινο φως» για την καταβολή δεδουλευμένων οφειλών σε δώδεκα εργαζόμενους της πρώην επιχείρησης Συγκοινωνιών του Δήμου Σκιάθου, έδωσε η χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι εργαζόμενοι στην πρώην επιχείρηση, οι οποίοι είχαν εποχική απασχόληση με εξαίρεση έναν μόνιμο υπάλληλο ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, αναμένουν επί δύο χρόνια την καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών, από την απασχόλησή τους στην επιχείρηση, που τελούσε υπό εκκαθάριση.
Το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 65.000 ευρώ περίπου και όπως εκτιμάται, η διαδικασία πληρωμής θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό από τον Δήμο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, ψηφίστηκε, ειδικότερα, η αναμόρφωση προϋπολογισμού, η οποία κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εγγραφούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν στα έξοδα της πρώην επιχείρησης Συγκοινωνιών, ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει πλέον καταργηθεί και τα λεωφορεία που περιήλθαν στο Δήμο, εκμισθώθηκαν σε ιδιώτες με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πλειοδοτική, φανερή δημοπρασία.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι, διότι έπρεπε να ολοκληρωθεί προηγουμένως η διαδικασία της εκκαθάρισης και να συνταχθεί η έκθεση των ορκωτών λογιστών» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου, Λίτσα Τσολοβίκου, η οποία προσθέτει «ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση και γι’ αυτό προχωρήσαμε τις απαιτούμενες διαδικασίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απαιτούμενο ποσό της οφειλής είναι εξασφαλισμένο από τον Δήμο Σκιάθου και όπως εκτιμά η κ. Τσολοβίκου «ελπίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα η γραφειοκρατική διαδικασία, προκειμένου να καταβάλουμε τα οφειλόμενα στους προαναφερθέντες υπαλλήλους».

Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Αναστασία Φιλαρέτου, υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι «ψήφισα μόνο την αναπροσαρμογή, όσον αφορά το σκέλος των εξόδων, γιατί έλαβα την διαβεβαίωση από τον ταμία του Δήμου ότι υπάρχουν τα χρήματα, έτσι ώστε, τηρουμένων των διαδικασιών, έγκαιρα και άμεσα μόλις ολοκληρωθούν, να δοθούν τα οφειλόμενα στους υπαλλήλους, η πληρωμή των οποίων εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια από την λύση της εταιρίας». Παράλληλα η κ. Φιλαρέτου αναφέρει ότι «ως αναφορά το τμήμα των εσόδων, παρότι φαίνεται στους πίνακες του Δήμου ότι υπάρχουν αρνητικά πρόσημα σε κωδικούς, διατηρώ επιφυλάξεις εάν ορθά βεβαιώθηκαν αυτά τα ποσά ή απλώς συμπληρώθηκαν, έτσι ώστε να καλυφθούν οι κωδικοί των εξόδων που βάλαμε. Γι’ αυτό δεν το ψήφισα».

Τέλος, η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου επισημαίνει ότι «όσον αναφορά στην 191 απόφαση του 2012 με την οποία έγινε έγκριση του ισολογισμού της εκκαθάρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ανεξήγητη για μένα η δεύτερη παράγραφος η οποία αναφέρει «και όσα χρέη προκύψουν», διότι από την στιγμή που μια εταιρία έχει διαλυθεί, έχει κλείσει, πως είναι δυνατόν να δημιουργηθούν περαιτέρω έξοδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου