ΤΟΠΙΚΑ

Εως 90% οι πληρότητες το τριήμερο στη Μαγνησία

εως-90-οι-πληρότητες-το-τριήμερο-στη-μαγ-828713

Σε ικανοποιητικά επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία λόγω του τριημέρου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πληρότητες που θα κυμανθούν από 75% έως 90%, αγγίζοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά κατά τόπους. Οι ξενοδόχοι της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας αναφέρουν ότι η φετινή κίνηση ενόψει του Αγίου Πνεύματος θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ παραμένει, στο μεταξύ, η ανησυχία για τη γενικότερη έκβαση της σεζόν, με επίκεντρο τον εισερχόμενο τουρισμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δίνοντας το στίγμα της τουριστικής κίνησης του τριημέρου στη χερσαία Μαγνησία, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τη δεδομένη στιγμή τα ποσοστά πληρότητας έχουν αγγίξει το 70% και αναμένεται να αυξηθούν, ξεπερνώντας το 90%. Η κίνηση θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, αλλά η ανησυχία και ο προβληματισμός παραμένουν, δεδομένου ότι η κίνηση ενός τριημέρου δεν είναι πρακτικά ικανή να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες και υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων εκφράζει μεν ικανοποίηση για το τριήμερο, αλλά διατηρεί την ανησυχία του για το διάστημα που χάθηκε από το Μάιο μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι «απλά εξοφλούμε κάποιες παλιές υποχρεώσεις, αλλά δημιουργούνται καινούργιες».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης, αναφέρει από την πλευρά του ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση της φετινής σεζόν και υπογραμμίζει ότι η κίνηση είναι αρκετά καλή την παρούσα χρονική περίοδο, ενώ θα υπάρξουν παράλληλα αφίξεις της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα ποσοστά πληρότητας υπολογίζονται γύρω στο 80% στη Σκιάθο, ενώ όπως σημειώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, θα υπάρξουν αφίξεις της τελευταίας στιγμής και περαιτέρω αύξηση των ποσοστών πληρότητας.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι υπάρχει κίνηση στην Αλόννησο λόγω της πανελλήνιας συνάντησης φουσκωτών σκαφών, ενώ η πληρότητα του τριημέρου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 75%.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Βαφίνη αναφέρει ότι η φετινή χρονιά είναι κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά, λόγω των γεγονότων που συμβαίνουν στην Ευρώπη και της γενικότερης αναστάτωσης που υπάρχει στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου