ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κων. Μαραβέγια με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας

συνάντηση-κων-μαραβέγια-με-τον-σύλλογ-827888

Για τα προβλήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας ενημερώθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με τη διοίκηση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Μούσιος ενημέρωσε καταρχάς τον κ. Μαραβέγια για τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στα δημοτικά σχολεία της περιοχής και την αντιμετώπιση της κατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ο κ. Μούσιος τόνισε την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 20 μαθητές, ενώ το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικολέτα Τσιούμαρη υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται tests κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι απόφαση του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ είναι η διενέργεια των tests να γίνεται στοχευμένα, ώστε να υπάρχει επάρκεια για τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, ενώ απαντώντας στον κ. Μούσιο σημείωσε ότι οι μικρότερες τάξεις αποτελούν κεντρική επιδίωξη της Πολιτείας, η υλοποίηση της οποίας, όμως, προσκρούει στις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από τη διοίκηση του Συλλόγου ήταν η κάλυψη των οργανικών κενών με μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι από το 2010 και μετά δεν έχουν γίνει διορισμοί, πλην αυτών που έγιναν φέτος στην Ειδική Αγωγή. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις καθαριστριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολικών μονάδων και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζητήματα που υπάρχουν σήμερα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα χρόνια προβλήματα στις κτιριακές υποδομές της προσχολικής αγωγής, με τον κ. Μούσιο να ενημερώνει τον βουλευτή ότι τα 13 από τα 68 νηπιαγωγεία σε Βόλο και Νέα Ιωνία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ενώ κάποια εξακολουθούν να λειτουργούν σε κοντέινερ, αφού από το 2010 και έπειτα δεν κατασκευάστηκε ούτε μία νέα αίθουσα για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, τονίστηκε ότι αρκετά σχολεία δεν διαθέτουν γυμναστήρια ή αίθουσα για τα σχολικά γεύματα.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Παιδείας καταβάλλει συστηματική προσπάθεια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλους τους τομείς και δεσμεύτηκε από την πλευρά του να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αναζήτηση και προώθηση λύσεων για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου