ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο το Χιονοδρομικό Πηλίου να υποδεχθεί τους λάτρεις του σκι

ετοιμο-το-χιονοδρομικό-πηλίου-να-υποδ-827864

Ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών η πενταετής συντήρηση

Ετοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις του σκι και της χιονοδρομίας θα είναι εντός ολίγων ημερών το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς οι εργασίες συντήρησης ολοκληρώνονται.

Αυτή τη στιγμή αποπερατώνονται και οι τελευταίες εργασίες στα λιφτ και ολόκληρου του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Χάνια, οι οποίες πραγματοποιούνται μία φορά στα πέντε χρόνια και είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Φέτος εάν έχουμε ένα καλό χειμώνα με πλούσιο χιόνι, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργεί πιο οργανωμένα παρά ποτέ, καθώς εκτός από τη συντήρηση, η «Κενταύρων Όρος», που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, μερίμνησε και για τη μεταφορά των επισκεπτών με δύο ερπυστριοφόρα μίνι μπας από το πάρκινγκ στους χώρους ενοικιάσεων και στο καταφύγιο.

«Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να λειτουργήσουμε φέτος πιο καλά απ’ όλες τις άλλες χρονιές, εκμεταλλευόμενοι τη συντήρηση αυτή, καθώς επίσης και την καλύτερη δυνατή οργάνωση όσον αφορά στη μεταφορά των σκιέρ με ερπυστριοφόρα οχήματα από τη βάση του Χιονοδρομικού στο καταφύγιο και στους χώρους ενοικιάσεων των σκι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Η συντήρηση έχει πραγματοποιηθεί στα τρία lift ενώ στο Π3 που είχε παρουσιάσει κάποιες βλάβες γίνεται αντικατάσταση των πλακετών και του ηλεκτρικού του πίνακα και το λιφτ θα λειτουργεί σε άριστη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Παράλληλα, εργασίες συντήρησης έγιναν και στα καρεκλάκια των λιφτ, ενώ εδώ και δεκαπέντε μέρες μπουλντόζα στρώνει τις πίστες. «Εντός ολίγων ημερών όλα θα είναι έτοιμα για την πολύ καλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου», επισημαίνει ο κ. Ιγγλέσης.

Την ίδια στιγμή προς ολοκλήρωση βαίνει και ο έλεγχος ασφαλείας από την ΕΒΕΤΑΜ στα συρματόσχοινα και γενικά σε όλους τους μηχανισμούς των λιφτ, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος να λειτουργεί με πιστοποίηση.

Ακόμη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης έγινε και ελαιοχρωματισμός όλων των κτιρίων και οικημάτων όπως στο ιατρείο, στο καταφύγιο και στους χώρους όπου βρίσκονται οι μηχανισμοί των λιφτ.

«Αυτοί που προσπαθούν να χτυπήσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο για ασήμαντους λόγους να σταματήσουν και να βλέπουν τα θετικά, καθώς το Χιονοδρομικό έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί πολύ καλύτερα, στηρίζοντας σημαντικά τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής», προέτρεψε ο κ. Ιγγλέσης.

Εξάλλου πρόπερσι που η ποιότητα του χιονιού ήταν πλούσια χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας που κατέκλεισαν το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και πέρυσι παρά το γεγονός ότι το χιόνι ήταν λιγότερο. Οι δε αγώνες σκι που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος ήταν πολλαπλάσιοι. «Τα έσοδά μας ήταν τέτοια που δεν δυσκολευτήκαμε στη λειτουργία του Χιονοδρομικού», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου