ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε η αγορά του Βόλου πριν το lockdown –Ερήμωσε σήμερα η Ερμού

γέμισε-η-αγορά-του-βόλου-πριν-το-lockdown-ερή-826407

Ουρές σχηματίστηκαν νωρίς χθες το πρωί έξω από τα καταστήματα, με τους καταναλωτές να περιμένουν υπομονετικά

Εντονη κίνηση παρατηρήθηκε χθες στην τοπική αγορά, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα από νωρίς το πρωί. Λίγο πριν την εφαρμογή του πανελλαδικού lock down από σήμερα, οι καταναλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης για τις τελευταίες αγορές πριν τη δεύτερη καραντίνα, που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεκάδες καταναλωτές περίμεναν υπομονετικά έξω από τα τοπικά καταστήματα, με τους εμπόρους, που αναθάρρεψαν προς στιγμή λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, να διερωτώνται με αγωνία πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Στο μεταξύ, τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ, καλλυντικά, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, μάρκετ, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κατακλύζονταν χθες από Βολιώτες που κινούνταν κατά κύματα, προκειμένου να αγοράσουν τα είδη της επιλογής τους.

«Μικρή τονωτική ένεση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος τη χθεσινή κίνηση στην αγορά, μεταφέροντας, παράλληλα, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την κατήφεια και τον προβληματισμό που επικρατούν σε όλους τους κλάδους, λόγω της καραντίνας τριών εβδομάδων, που αρχίζει από σήμερα.

«Ηταν αντίδραση εντός φυσιολογικών πλαισίων η κίνηση που παρατηρήθηκε, δεδομένου ότι μπαίνουμε ξανά σε καραντίνα και ο κόσμος προμηθεύεται τα αναγκαία», είπε. «Ευχόμασταν να μην φθάναμε σε αυτό το σημείο. Σίγουρα ο τζίρος της μέρας είναι καλός για τους περισσότερους εμπορικούς κλάδους, αλλά δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζημιά, την οποία θα κλιθούμε να αντιμετωπίσουμε μετά από τρεις εβδομάδες κλεισίματος. Είναι μεγάλη η ζημιά που θα γίνει και δεν αντισταθμίζεται με μια καλή μέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Η σκέψη που κυριαρχεί στον εμπορικό κόσμο είναι ότι το δεύτερο lock down συμπίπτει με το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, περίοδος που γεννούσε σε όλους ελπίδες για τόνωση του τζίρου, μετά από μακρά περίοδο αναδουλειάς. «Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί, ότι θα έχουμε αυτή την κατάληξη. Αναμφίβολα είναι θλιβερό αυτό που βιώνουμε. Προσωπικά είμαι στενοχωρημένη και εκνευρισμένη, γιατί τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, δεν περιελάμβαναν εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες», υπογράμμισε η Μαρία Παπαδάκη για να προσθέσει «θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε και στη δύσκολη συγκυρία».

Κίνηση χθες στην τοπική αγορά πριν το προσωρινό λουκέτο τριών εβδομάδων, με τον Μάκη Χατζηβασίλογλου να επισημαίνει ότι «υπήρχε κίνηση αναγκαστικά, γιατί ο κόσμος έμαθε ότι κλείνει η αγορά, οπότε καλύπτει τις τελευταίες ανάγκες. Ηταν σίγουρο αυτό. Είμαστε όλοι προβληματισμένοι. Είναι ό,τι χειρότερο για μας ενόψει εορτών, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει».

Η κίνηση των τελευταίων ημερών ήταν έντονη σε όλους τους εμπορικούς κλάδους, ενώ όπως υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Τέντης, «ο κόσμος είχε περίεργη διάθεση. Δεν είναι λογικό. Ηταν έκπληξη για μας η εικόνα που αντικρίζαμε». Καταθέτοντας τον προβληματισμό του, υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση και πιστεύω ότι θα μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το κλείσιμο των τριών εβδομάδων. Δεν πιστεύω να αντέξουμε πολύ. Αν δεν μας ανοίξουν και για Χριστούγεννα, πραγματικά τα λουκέτα και τα ρολά με τον καινούργιο χρόνο θα είναι πάρα πολλά».

Εντονη κίνηση και στα μάρκετ, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα αναγκαία είδη, σε μεγάλες ποσότητες. «Υπήρχε κίνηση αυτές τις μέρες γιατί ο κόσμος φοβάται ότι δεν θα μπορεί να μετακινηθεί λόγω των περιορισμών. Αγοράζουν τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη μακράς διαρκείας, ό,τι χρειάζονται στην καθημερινότητά τους» επεσήμανε ο Ιωσήφ Χριστοφορίδης, περιγράφοντας την κατάσταση των προηγούμενων ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου